Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare/överläkare inom endokrinologi och internmedicin, Region Västmanland

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare/överläkare inom endokrinologi kommer du att arbeta med patientbesök på mottagning, konsultverksamhet och med gravida diabetespatienter på specialistmödravården. Vi har även ansvar för inneliggande patienter på Diabetes-njur- och lungavdelningen (DNL), där tre specialiteter delar på vårdplatserna.

Ny vårdkedja för osteoporos håller på att implementeras och erfarenhet av eller intresse för osteoporos är meriterande. Även handledning av yngre kollegor och föreläsningar är en del av arbetsuppgifterna.

Utifrån din erfarenhet och önskemål kan du delta som primär- eller bakjour.

Om arbetsplatsen
Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter och neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och vi utbildar för närvarande ca 20 ST-läkare. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet på kliniken och positiva omdömen från studenter vid Uppsala universitet.

Endokrinologsektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget 5 specialister och två ST-läkare. Vi har ett mycket välfungerande diabetesteam med erfarna diabetessköterskor och en dietist. Vi samarbetar även med specialistmödravården. Diabetes-njur- och lungavdelningen är lokaliserad i en av Sveriges modernaste vårdbyggnader med ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum och gott om personalutrymmen.

Vårt primära upptagningsområde täcker ca 165.000 invånare, men för regionövergripande verksamheter har vi ansvar för hela Västmanlands befolkning på ca 250.000 invånare. Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist inom endokrinologi och internmedicin. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Jourtjänstgöring ingår enligt överenskommelse.

Tillträde efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast 12 juni 2022.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04
milena.sundstedt@regionvastmanland.se

Anna Österlind
Facklig företrädare, Läkarföreningen
anna.osterlind@regionvastmanland.se

Publicerad 2022-05-05

Ansök nu