Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare/överläkare till MAVA, Södra Älvsborgs sjukhus

Västra Götalandsregionen, Borås

Ansök nu

Södra Älvsborgs sjukhus, Medicinklinik, Medicinsk akutvårdsavdelning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 3900 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om oss på medicinkliniken och MAVA
Medicinkliniken är sjukhusets största klinik och har en bred verksamhet med specialister inom allmän internmedicin, kardiologi, hematologi, lungmedicin, allergologi, njurmedicin, gastroenterologi, diabetes, endokrinologi samt onkologi. Vi är stolta över att få kalla oss universitetssjukvårdsenhet vilket innebär en kvalitets-stämpel på vår forsknings- och utbildningskapacitet. Kliniken är organiserad i tre sektioner. Hema-onk-lungsektionen, medicinsektionen samt hjärtsektionen. Inom sektionerna finns läkarchefer, verksamhetsansvariga överläkare och vårdenhetschefer som leder utvecklingen av arbetet. Vårt uppdrag är att bedriva internmedicinsk och onkologisk vård för invånarna i vårt upptagningsområde och det gör vi med stort och hängivet engagemang.

Vår medicinska akutvårdsavdelning (MAVA) består av 27 vårdplatser och där omhändertas samtliga akuta tillstånd inom vårt område. Korta vårdtider och snabba flöden karakteriserar enheten. Bemanningen har varit stabil med läkare som huvudsakligen arbetat på MAVA och därtill haft ytterligare uppdrag beroende av kompetens och intresse. På sektionen har vi flertalet ST- och AT-läkare som utbildas och handleds.

Om vår lediga tjänst
Som specialist/överläkare hos oss på MAVA kommer du ha en central roll i vårt akuta vårdflöde inom medicinområdet, där du tillsammans med övriga läkare och kollegor ansvarar för avdelningens patienter. Tjänsten innebär huvudsakligen arbete på avdelning med tillhörande jourverksamhet men vi erbjuder även möjligheten till eget mottagningsarbete. På kliniken har vi ett stort utbildningsuppdrag där stora delar av läkarutbildningens medicinkurs är förlagd till oss, där din roll kommer innebära handledning och fortbildning av läkarstudenter samt AT- och ST-läkare. För dig med stort intresse för utbildning och fortbildning kan tjänsten anpassas utefter det intresset. Det finns också goda möjligheter att tillgodose behov om du har pågående forskning.                            

Vårt erbjudande till dig:

  •  Möjlighet att arbeta på en klinik med samtliga subspecialiteter inom medicin

  •  Arbete på en avdelning med ett väl fungerade samarbete mellan professionerna

  •  Väl fungerande samarbete mellan våra sektioner

  •  Varva avdelningsarbete med egen mottagning

  •  Möjligheten att fortbilda framtidens läkare

  •  Goda möjligheter att bedriva forskning

Din profil
Vi söker dig som är färdig specialistläkare inom internmedicin. Du bör ha ett stort intresse för att arbeta i akutverksamhet. Som person ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och trivs i att arbeta teambaserat. Då arbete i akutverksamhet innebär högt tempo och tvära kast ser vi att du trivs med en sådan situation likväl att du är en naturlig problemlösare. Att kunna prioritera och avgränsa är viktigt för att arbetet ska fungera väl. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3985
Kontakt
Karin Hederstierna, verksamhetschef, 033-616 45 07, karin.hederstierna@vgregion.se
Facklig företrädare Lise-Lott Norrman, läkarförbundet, 033-616 38 35
Publicerat 2021-07-20
Sista ansökningsdag 2021-09-30

Publicerad 2021-08-19

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News