Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Specialistläkare sökes till mottagning för Könsdysfori, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Alingsås

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om arbetsplatsen

Lundströmmottagningen - mottagning för könsdysfori är Västra Götalandsregionens utredningsenhet för könsdysfori. 

Mottagningen startades hösten 2007 och är en mottagning för bedömning, utredning och diagnostik kring könsdysfori. Mottagningen består av ett barnpsykiatriskt team och ett vuxenpsykiatriskt team.

Uppdraget som mottagningen har innefattar bedömning, utredning och diagnostik samt psykosocialt stöd för personer med könsdysfori inför eventuell könsbekräftande behandling. I uppdraget ingår även att sprida kunskap kring könsdysfori inom vården. I mottagningens uppdrag ingår även att bedriva forskning med Sahlgrenska Akademin. Mottagningens enhetschef är registerhållare för Könsdysforiregistret.

Enheten består av cirka 20 personer inom professionerna läkare, socionom, psykolog, koordinator, sekreterare och enhetschef. Vi har sedan start ett nära samarbete med övriga medicinska specialiteter som är involverade i den könsbekräftande vården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset såsom endokrinologi, gynekologi/reproduktion, logopedi och plastikkirurgi.

Under utredningsperioden samarbetar de olika professionerna inom utredningsteamet i både utredning och stöd utifrån patientens behov. Vi arbetar också med att ge information och stöd till de närstående.

Mottagningen hör sedan årsskiftet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset men är belägen i Alingsås. En geografisk flytt av verksamheten till Göteborg planeras.

Om arbetsuppgifter

Du medverkar i arbetet med utredning och diagnostik genom klinisk psykiatrisk bedömning och kartläggning av eventuell psykiatrisk samsjuklighet och behovet av fördjupad utredning, anamnestagning samt intervju om könsidentitetsutveckling.

Under utredningsperioden har patienten och dess vårdnadshavare/närstående kontakt med såväl läkare som psykolog och socionom. Patienten ges stöd och närstående erbjuds kontakt för information för att kunna ge stöd under transitionen.

Du har även ett nära samarbete med övriga specialiteter inom vårdkedjan för könsdysfori genom regelbundna möten.

I mottagningens uppdrag ingår ej behandling av psykiatriskt samsjuklighet. Patienterna remitteras i detta vid behov till rätt vårdnivå i närhet till patientens hemort.

Om du är intresserad av forskning finns goda möjligheter att tillgodose detta. Kliniken har  en egen FoUU-enhet och har ett aktivt samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. Tre professorer har kombinationsanställningar på kliniken och bedriver aktiv kliniknära forskning. Inom könsdysforiområdet föreligger ett stort behov av forskning.

Vid behov kan vi hjälpa till med bostad i Göteborg.

Om kvalifikationer

Du som söker är specialist i vuxenpsykiatri eller är i slutet av din ST-tjänst. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta i team. Kunskaper inom sexologi och genuskunskap är ett plus men kan också förvärvas inom tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker är specialist i vuxenpsykiatri eller är i slutet av din ST-tjänst.

Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta i team. Kunskaper inom sexologi och genuskunskap är ett plus men kan också förvärvas inom tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1831
Kontakt
Läkarchef, Antonio Gonzalez , 070 - 764 33 99
Verksamhetschef, Mathias Alvidius , 076 - 050 15 07
Enhetschef, Lennart Fällberg , 070 - 082 59 02
Facklig företrädare
SACO, Camilla Ringström , 031 - 343 51 06
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-05-05

Publicerad 2021-03-26

Ansök nu