Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare till Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu


Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin

Verksamhetsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största laboratorium för diagnostik, utveckling och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten bedrivs vid fyra enheter: Klinisk immunologi, Immunhematologi, Stamcells- och komponentlaboratoriet samt Blodgivningsenheten. Totalt arbetar cirka 150 personer inom verksamheten och för närvarande är vi 15 läkare, varav tre ST-läkare.

Verksamheten befinner sig i en intressant utvecklingsfas med ny molekylär, serologisk och cellulär diagnostik på väg att införas. Vi har som ambition att långsiktigt stärka klinikens FoUU (forskning, utveckling och utbildning) aktivitet.

Vi bedriver ett kvalitetssäkrat arbete, vi är ackrediterade av SWEDAC och inspekterade av IVO (Inspektionen för vård och omsorg), Läkemedelsverket, EFI (European Federation for Immunogenetics), JACIE (Joint Accreditation Committee ISCT-Europe & EBMT) och FACT (Foundation for the Accreditation of Cellular Therapy).

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i klinisk immunologi och transfusionsmedicin, alternativt ST-läkare i slutfas på ST-tjänstgöring. Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi eller transfusionsmedicin samt erfarenhet av forskning och utveckling är meriterande. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan! 


Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7358
Kontakt Verksamhetschef, Jan Holgersson, 070 - 424 09 85
Facklig företrädare GLF, Sofia Frändberg, 073 - 660 17 60
Publicerat 2021-11-15
Sista ansökningsdag 2021-12-15

Publicerad 2021-11-25

Ansök nu