Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Specialistläkare till Psykiatriska kliniken, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Psykiatriska kliniken i Linköping erbjuder psykiatrisk och beroendemedicinsk specialistvård. Vi samverkar med andra vårdgivare och samhällsaktörer på både organisatorisk nivå och i enskilda ärenden. Kliniken har cirka 300 medarbetare och hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietist och vårdadministratörer. Kliniken består av fyra slutenvårdsavdelningar, en akutenhet, en tillnyktringsenhet, psykiatriska öppenvårdsmottagningen, beroendemottagningen samt MiniMaria som vänder sig till ungdomar med alkohol- och drogproblematik. Vi har ett nära samarbete med den psykiatriska och beroendemedicinska forskningen som bedrivs på Centrum för Social och Affektiv Neurovetenskap (CSAN) vid Linköpings universitet. Vår storlek, vårt omfattande uppdrag och vår samverkan är vår styrka. Som arbetsgivare erbjuder kliniken olika typer av arbetsplatser och uppdrag, samt flera utvecklings- och karriärvägar både för den som vill bygga bred kompetens och den som vill satsa på fördjupat kunnande inom ett område. Se även en film från vår klinik på YouTube: https://youtu.be/t_dBmUDiqow

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi dig som är intresserad av att i första hand arbeta med beroendemedicin på en liten och välfungerande öppenvård. I arbetet ingår även tjänstgöring i slutenvård och i jourlinjen. Kliniken har en bakjourslinje och en primärjourslinje. Du ingår i en läkargrupp med cirka 35 specialister och ST-läkare. På beroendemottagningen arbetar vi i tvärprofessionella subspecialiserade team. Vi har en integrerad verksamhet där vi samarbetar med Linköpings kommun och erbjuder förutom utredning och medicinsk behandling även flertalet psykosociala insatser individuellt och i grupp.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri eller dubbelspecialist i psykiatri och beroendemedicin. Du kan också vara ST-läkare i psykiatri i slutet av din utbildning och med ett mål att på sikt bli dubbelspecialist. Vi kan erbjuda handledning och utbildning i beroendemedicin samt möjlighet att subspecialisera sig i LARO-vård. Körkort är, på grund av jourtjänstgöring, ett krav. Tidigare forskning i beroendefältet är meriterande. Kliniken har ett nära samarbete med CSAN vid Linköpings universitet och därmed möjlighet att vid intresse bedriva forskning på deltid av relevans för verksamheten. Kontakta gärna klinikens forskningschef professor Markus Heilig om du vill höra mer om möjligheten att forska som en del av tjänsten.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och bra på att organisera och prioritera arbetet. Vi värdesätter ett positivt och professionellt förhållningssätt där patienten är i fokus. Du tar ansvar för din uppgift och visar ett gott omdöme. Du har förmåga att inspirera och motivera andra utifrån din medicinska specialistkunskap och du är en god teamarbetare.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Marita Ström, 010-103 38 44, marita.strom@regionostergotland.se.
Sektionschef Andrea Johansson Capusan, 010-103 38 05, andrea.johansson.capusan@regionostergotland.se.
Professor Markus Heilig, 010-103 64 79, markus.heilig@liu.se.

Facklig företrädare för Östergötlands Läkarförening är överläkare Zornitsa Dimitrova, 010-103 88 71, zornitsa.dimitrova@regionostergotland.se
 
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 april 2021. Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning: https://www.regionostergotland.se/contentassets/85189580cf4e4021a605b7f44a1e72f8/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx. Denna ska vidimeras. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210253. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Publicerad 2021-03-19

Ansök nu