lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare till Uppföljningsenheten för vuxna efter barncancer till Universitetssjukhuset i Linköping

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Onkologiska kliniken

Universitetssjukhuset i Linköping bedriver högspecialiserad vård inom barn- och vuxenonkologi. Sedan 2021 har uppföljningsverksamhet bedrivits där målgruppen är vuxna som behandlats för cancer i barndomen. Upptagningsområdet är hela Sydöstra sjukvårdsregionen. Uppföljningsenheten är placerad vid Universitetssjukhuset i Linköping och organiserad under onkologiska kliniken.

Målet är att alla vuxna i Sydöstra sjukvårdsregionen som behandlats för cancer i barndomen skall erbjudas uppföljning enligt det nationella vårdprogrammet för långtidsuppföljning efter barncancer. Personen skall erbjudas kontakt med uppföljningsenheten för att få information om den genomgångna sjukdomen, samt en bedömning av eventuellt behov av uppföljning och stöd. Inom den nya enheten arbetar flera olika yrkesgrupper tillsammans för att skapa bästa möjliga omhändertagande efter personens behov. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra enheter i hela Sydöstra sjukvårdsregionen.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget omfattar uppföljning av personer som behandlats för cancer i barn- och ungdomsåren, som är onkologiskt färdigbehandlade, men där kartläggning av fortsatt vårdbehov kvarstår. I rollen har du ett övergripande ansvar och en sammanhållande funktion för omhändertagandet av patientgruppen i nära samverkan med vårdgivare i Sydöstra sjukvårdsregionen och övriga kollegor i vårt multidisciplinära team. Arbetet på enheten består av fysisk och telemedicinsk mottagningsverksamhet, multidisciplinära möten med planering av fortsatt uppföljning och rehabiliterande insatser. I arbetet ingår fortsatt utveckling av enheten och dess samverkan med andra vårdgivare i linje med det nationella vårdprogrammet. Samverkan sker även nationellt inom nätverket UFM Sverige.

Utbildning och erfarenhet


Vi söker dig som är läkare med specialistkompetens inom något av områdena onkologi, barnonkologi, allmänmedicin, internmedicin, eller annan närliggande specialitet. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1). 

Personliga egenskaper

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är intresserad av utvecklingsarbete och tar själv initiativ till nya arbetssätt och utgår alltid från ett helhetsperspektiv. Du har ett intresse för utbildning och är en kunskapsresurs. Du har god förmåga att kommunicera och att arbeta tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid onkologiska kliniken. Möjlighet finns till dialog om att kombinera uppdraget med andra arbetsuppgifter utifrån dina intressen och specialistområde. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Läs gärna här om dina förmåner.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en hälsodeklaration.Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Publicerad 2023-03-10

Ansök nu