Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare till Vårdcentralen Vadstena, Region Östergötland

Region Östergötland, Vadstena

Ansök nu

Vårdcentralen Vadstena
Vi söker dig som vill arbeta i en mysig sjönära stad i Östergötland med medeltida anor. Du vill vara med att påverka primärvårdens framtid och utveckling. Vårdcentralen i Vadstena tillhör Primärvårdscentrum där 33 vårdcentraler ingår. Vi befinner oss i en spännande nybyggnationsprocess där en nybyggd vårdcentral väntas stå färdig under 2025. Vårdcentralen har 7 500 listade patienter. Vi är cirka 30 medarbetare som arbetar tillsammans med vårt uppdrag för patienterna. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet som består av allt från akutsjukvård och BVC till äldrevårdsmottagning. Vårdcentralen har genom åren fått mycket goda resultat i utvärderingar från våra studenter/AT-läkare och patienter. Vi har ett varmt arbetsklimat på vårdcentralen och månar om varandra samt träffas regelbundet utanför arbetstid. Hos oss blir du snabbt en i gänget!

Region Östergötland satsar på en utbyggd primärvård och det har möjliggjort att Primärvårdscentrum tagit beslut om riktvärden för fast läkarkontakt. Riktvärden från och med 1 januari 2023 i Region Östergötland:

  • 1500 invånare per heltidsarbetande specialistläkare som ett första delmål.

  • 550 invånare per heltidsarbetande ST läkare när hen är i mitten på sin ST.

  • 1100 invånare per heltidsarbetande nybliven specialistläkare.

  • Det långsiktiga målet är att alla heltidsarbetande specialister i allmänmedicin är fast läkarkontakt för 1100 invånare.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med läkarmottagning, barnhälsovård, hemsjukvård och äldreboende. På vårdcentralen i Vadstena arbetar vi med kontinuitet och du kommer därför ha en egen patientlista att sköta om. Som ny specialist får du 1100 listade patienter. Du kommer att ingå i jourverksamhet, dels gemensam primärvårdsjour på jourcentralen i Motala och dels i bakjourslinjen för primärvården i västra Östergötland. I tjänsten ingår också handledning av underläkare, AT-/ST-läkare samt läkarstudenter. Tid för fortbildning och medicinskt resonemang med kollegor finns schemalagt veckovis. Vi strävar efter att arbetet ska vara avgränsat och arbetsbelastningen rimlig. Vi hoppas att du vill vara med i vårt arbete i att ständigt utveckla, förbättra och ligga i framkant behandlingsmässigt och där vi erbjuder en god och nära vård med patienten i fokus. Är du forsknings-intresserad så uppmuntras det inom Primärvårdscentrum. Centrumet har en forskningschef och forskningsnätverk.

Detta är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Primärvårdscentrum arbetar för närvarande fram en ny lönemodell, denna kan du få mer information om under en eventuell intervju.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Du är varmt välkommen på studiebesök till oss vid intresse så kan vi berätta mera och du får bekanta dig med oss.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser gärna att du är specialistläkare inom allmänmedicin eller specialistläkare inom angränsande specialitet såsom internmedicin, geriatrik eller barnmedicin med ett intresse för allmänmedicin. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv och har ett gott omdöme. Du har god samarbets-förmåga, kommunicerar på ett tydligt sätt och tycker om att arbeta i team. Det är även viktigt att du är prestigelös, ser konstruktiv återkoppling som en naturlig del i det dagliga arbetet och i din och andras utveckling. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete och du gillar att arbeta med utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra villkor och förmåner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 16 januari 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform: Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Vadstena
Län: Östergötlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/2407

Kontakt
Verksamhetschef Malin Johansson, malin.johansson@regionostergotland.se

Facklig företrädare
Distriktsläkare Torsten Johansson, torsten.johansson@regionostergotland.se

Publicerat: 2022-11-17
Sista ansökningsdag: 2022-12-17

Publicerad 2022-11-23

Ansök nu