fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

ST-läkare/Specialist till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset , Område 6, Allergologen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Allergologen på Sahlgrenska Universitetssjukhus är en av Sveriges största allergikliniker.

Om oss

På allergimottagningen utreder och behandlar vi patienter med svåra allergier och överkänslighet i övre och nedre luftvägar, mag-tarmkanal och hud samt olika systemiska reaktioner. Vi har en stor astmaverksamhet och vanliga frågeställningar rör astmadiagnostik och differentialdiagnoser samt behandling vid svår astma inklusive användning av olika biologiska läkemedel. Vi utreder även svår allergisk rinokonjunktivit, anafylaxi, heriditärt och andra typer av angioödem samt allergi eller annan överkänslighet för födoämnen och läkemedel. För diagnostik använder vi ett flertal tester och provokationsmodeller. Vi har också en omfattande verksamhet med allergen immunterapi, såväl SCIT som SLIT. Flertalet patienter återremitteras efter utredning och insatt behandling till primärvården, men patienter med svår astma eller allergisk sjukdom följs på Allergimottagningen. De nya behandlingsmöjligheter som tillkommit under senare år för svår astma, rinokonjutivit och heriditärt angioödem har varit mycket positiva för våra patienter och vi ser fram emot ytterligare nya spännande behandlingsmöjligheter.

Vi har samarbete med Krefting Research Centre när det gäller forskning inom astma och allergi och även med gastroenterologen.

Om tjänsten

Sedvanliga läkaruppgifter inom specialiteten Allergisjukdomar i öppenvård. Vi förväntar oss också att man deltar i forskning och utvecklingsarbete inom kliniken.

Om dig

Du som söker är legitimerad läkare och är redan specialist i Allergologi eller du är intresserad av att bli specialist inom Allergologi och har redan en lämplig klinisk basspecialitet som invärtesmedicin (eller någon invärtesmedicinsk subspecialitet), allmänmedicin, lungmedicin eller arbets- och miljömedicin. Specialistutbildningens längd beror bl.a. på hur mycket tidigare akutmedicinsk och invärtesmedicinsk utbildning du har från din tidigare specialistutbildning. Om du ännu inte har hunnit skaffa dig en basspecialitet, men är genuint intresserad av allergologi och allergiforskning är du också välkommen att söka. 

Individuell utbildningsplan och individuell handledning av specialistkompetent läkare sker enligt Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2015:8 eller Hälso och sjukvård, tandvård, hälsoskydd och socialtjänst HLSF-FS 2021:8.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/10082

Kontakt
Sektionschef Karin Rahm , 070-0823934
Studierektor Adina Weisheit , 031-3427281

Facklig företrädare
SACO Linnea Holmstrand , 031-3428664

Publicerat: 2023-01-09
Sista ansökningsdag: 2023-02-10

Publicerad 2023-01-20

Ansök nu