tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Tillsynschefläkare till generaldirektörens stab, Stockholm

IVO, Stockholm

Ansök nu

Är du en erfaren läkare med aktuell erfarenhet av kliniskt arbete? Vill du vara med och utveckla en ny roll där du som IVO:s tillsynschefläkare bidrar med att utveckla arbetssätt och kvalitetssäkrar medicinska bedömningar? Då kan det vara helt rätt roll för dig.

Vi söker en legitimerad läkare med speciallistläkarbevis som vill arbeta som tillsynschefläkare. Du kommer att vara placerad på generaldirektörens stab och rapportera direkt till generaldirektören.  

Rollen som tillsynschefläkare

Som tillsynschefläkare på IVO kommer du samordna och utveckla den medicinska kompetensen över hela myndigheten. Du kommer att biträda generaldirektören i de sammanhang där din kompetens behövs samt vid behov representera myndigheten i externa sammanhang.

I arbetet kommer du ha kontakt med såväl vårdgivare/personal som allmänhet och media. Du kommer också ha kontakt med och samordna de externa medicinska rådgivare som vi anlitar samt vetenskapliga råd.

Tillsynschefläkare är en ny och efterlängtad roll på IVO och du kommer att ha goda möjligheter att påverka utformningen av uppdraget, i samarbete med generaldirektören och övrig myndighetsledning.

Din profil

Vi söker dig som har lång erfarenhet av kliniskt arbete och gedigen medicinsk kunskap. Du ska ha god kunskap och erfarenhet inom kvalité och patientsäkerhetsarbete samt tidigare chefserfarenhet då god kunskap om sjukvårdens organisation och ledningsstruktur samt patientsäkerhet är ett måste. 

Forskningserfarenhet är meriterande likaså tidigare arbete som chefsläkare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.  Du ska vara trygg i din yrkesroll och ha en mycket god samarbetsförmåga och på ett konstruktivt sätt kunna omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Vidare kräver rollen som tillsynschefläkare att du har förmåga att kartlägga, analysera och utreda komplext och omfattande material utifrån ett såväl ekonomiskt som generellt perspektiv.

Kvalifikationer/ Vi söker dig som har:

  • Läkarlegitimation samt speciallistläkarbevis.

  • Flerårig erfarenhet av kliniskt arbete

  • God kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation

  • God kännedom och erfarenhet av kvalité och patientsäkerhetsarbete

  • Tidigare chefserfarenhet

  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift

Meriterande:

  • Väl insatt i hälso- och sjukvårdslagen samt andra relevanta styrdokument

  • Forskningsmeriter, gärna disputerad

  • Chefsläkarerfarenhet

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Information om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på genraldirektörens stab i Stockholm. Provanställning i sex månader tillämpas.

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Vi vill att du ansöker genom att bifoga CV samt ett personligt brev där du presenterar dig själv och beskriver varför du tror att du är rätt person för tjänsten. Märk din ansökan med 2.1.1-48534/2022 och ansök senast den 17 februari 2023.

Examensbevis och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekryterings- eller annonseringshjälp

IVO bidrar till en säker vård och omsorg

Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter.

Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- och sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

Myndigheten har drygt 800 anställda. Arbetet med tillsyn bedrivs vid sex regionala avdelningar runt om i landet. Avdelningarna för tillståndsprövning och analys är placerade i Stockholm, liksom myndighetens två övergripande avdelningar verksamhetsstöd och generaldirektörens stab.

Kontaktpersoner

Jörgen Vennsten
Avdelningschef
010-788 55 48
jorgen.vennsten@ivo.se

Anna Carlström
Avdelningschef
010-788 50 13
anna.carlstrom@ivo.se

Petra Fredriksson
HR-specialist
010 788 54 51
petra.fredriksson@ivo.se

Ulf Prahl
Fackliga representant Saco-S
010-788 52 57
ulf.prahl@ivo.se

Publicerad 2023-01-17

Ansök nu