fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Tim- och semestervikarier till Norrköpings kommun

Norrköpings Kommun, Norrköping

Ansök nu

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Uppskattar du en aktiv vardag med mycket mänsklig kontakt? Då kan du bli vår nya tim- och semestervikarie inom vård och omsorg!

Vilka är vi?

Vård- och omsorgskontorets uppdrag är att se till att äldre och personer som har olika funktionsnedsättningar får vård, stöd och omsorg. Vi arbetar med ett brukarorienterat förhållningssätt där arbetet styrs och utgår från brukarens behov. Arbetet inriktas på att göra den nationella värdegrunden levande med ledord som delaktighet, självbestämmande och välbefinnande.

Våra verksamheter ser olika ut beroende på hur behoven ser ut hos de som behöver vår hjälp. Inom hemtjänsten hjälper vi personer att klara av sin vardag i sitt eget hem. För äldre som behöver mer omfattande stöd och omsorg finns våra äldreboenden.

Klicka på länken nedan om du är nyfken på att veta mer om våra verksamheter inom äldreomsorgen: 

För personer som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning finns olika typer av hjälp och stöd att få. Vi har gruppboenden och servicebostäder, personlig assistans och boendestöd., Målgruppen varierar även i ålder, då vi arbetar med såväl vuxna som barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vi har t.ex. korttidsboenden för barn och ungdomar med funktionsnedsättning där verksamheten syftar till att avlösa anhöriga samt bidra till att ge barnet eller ungdomen möjligheter till meningsfulla och stimulerande aktiviteteter. Klicka på länken nedan om du är nyfken på att veta mer om våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning: 

För att arbeta i våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning behöver du ett giltigt belastningsregisterutdrag, det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregisterutdraget så beställ gärna ett redan idag. Du kan beställa ditt belastningsregisterutdrag via länken nedan. Observera att du ska beställa belastningsregistret som gäller för arbete med barn med funktionsnedsättning, även om du kommer arbeta med vuxna brukare. 

Dina arbetsuppgifter

Som medarbetare hos oss kommer du att ha stor betydelse för hur andra människor upplever sin vardag. Du finns där för att ge stöd och omsorg samt skapa trygghet och bidra till meningsfulla dagar. Hur en arbetsdag ser ut skiljer sig mellan våra olika verksamheter. I majoriteten av våra verksamheter består en stor del av arbetsuppgifterna av omvårdnad. Det kan handla om att du hjälper någon att sköta sin personliga hygien eller ta sin medicin.

Vi har även verksamheter där det inte förekommer omvårdnadsuppgifter, utan där arbetsuppgifterna handlar om att stötta och motivera personer med en psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning i deras vardag. Som medarbetare i en sådan verksamhet stöttar du personer att sköta om sin bostad, matlagning, tvätt och dylikt. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är att du planerar, genomför eller stöttar upp vid olika sociala aktiviteter. Dokumentation är också en arbetsuppgift som ingår.

Jobbet passar dig som kan arbeta oregelbundna tider och som uppskattar en aktiv vardag med mycket mänsklig kontakt. 

För att veta mer om hur det är att jobba inom hemtjänsten, klicka på filmen nedan: 

https://play.norrkoping.se/media/VBGa9sVx0c2uDLccErqMTg/sommarjobb-inom-hemtjanst

För att veta mer om hur det är att jobba på våra äldreboenden, klicka på filmen nedan: 

https://play.norrkoping.se/media/PJBfLKVTx1BJwJCEUNuwNA/sommarjobb-inom-aldreomsorg-pa-sarskilt-boende

För att veta mer om hur det är att jobba inom våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning, klicka på filmen nedan: 

https://play.norrkoping.se/media/AE2YFxwDg3Gpn3-7brL9Sw/sommarjobb-inom-verksamheter-for-personer-med-funktionsnedsattning

Vem är du?

B-körkort är meriterande, liksom tidigare erfarenhet från arbete inom vård och omsorg eller andra yrken där du haft kontakt med människor. Det är även meriterande om du studerar eller har avslutat dina studier med inriktning mot vård och omsorg, barn och fritid, beteendevetenskap, socialt- eller pedagogiskt arbete.

För att kunna arbeta i våra verksamheter är det viktigt att du kan samarbeta väl med andra människor, såväl kollegor som brukare och anhöriga. Som person behöver du vara lyhörd och ha förmågan att kommunicera på ett smidigt sätt.

Vidare behöver du vara serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande samt ha ett intresse för att hjälpa människor. Våra verksamheter är föränderliga och allting går inte alltid som planerat, därför behöver du kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Du måste ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning.

Vill du veta mer om hur du ansöker? Klicka på filmen nedan:

https://play.norrkoping.se/media/LNDqkQSPRZdwuWL4Hjwjng/att-ansoka-om-sommarjobb-hos-oss-textat

För ytterligare information om om våra sommarjobb inom vård och omsorg, klicka på länken nedan:

 Vill du ansöka om extrajobb inom vård och omsorg och har skyddad identitet? I så fall ska du inte skicka in din ansökan via den här ansökningssidan. Mejla då till a.bemanningsenheten@norrkoping.se för att få mer information om hur du ansöker. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Anställningsform:
 Vikariat
Tillträdesdatum:  Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag/kväll/helg
Sista ansökningsdatum: 28 Februari
Kontakt: Har du frågor? Ta kontakt med oss på voo.semestervikarier@norrkoping.se.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2022-12-19

Ansök nu