söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Timvikarier till vård- och omsorgskontoret till Norrköpings kommun

Norrköpings Kommun, Norrköping

Ansök nu

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Uppskattar du en aktiv vardag med mycket mänsklig kontakt? Då kan du bli vår nya timvikarie inom vård och omsorg!

Vilka är vi?

Vård- och omsorgskontorets uppdrag är att se till att äldre och personer som har olika funktionsnedsättningar får vård, stöd och omsorg. Vi arbetar med ett brukarorienterat förhållningssätt där arbetet styrs och utgår från brukarens behov. Arbetet fokuserar på att göra den nationella värdegrunden levande med ledord som delaktighet, självbestämmande och välbefinnande.

Klicka på länken nedan om du är nyfiken på att veta mer om våra vårdverksamheter inom Norrköpings kommun
Vikarie inom vård och omsorg

Dina arbetsuppgifter

Som medarbetare hos oss kommer du att ha stor betydelse för hur andra människor upplever sin vardag. Du finns där för att ge stöd och omsorg samt skapa trygghet och bidra till meningsfulla dagar. Hur en arbetsdag ser ut skiljer sig mellan våra olika verksamheter.

Majoriteten av våra verksamheter består till stor del av omvårdnadsarbete. Det kan handla om att du hjälper någon att sköta sin personliga hygien eller ta sin medicin. Vi har även verksamheter där det inte förekommer omvårdnadsuppgifter, där arbetsuppgifterna handlar om att stötta och motivera personer med en psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Som medarbetare i en sådan verksamhet stöttar du personer att sköta om sin bostad, matlagning, tvätt och dylikt. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är att du planerar, genomför eller stöttar upp vid olika sociala aktiviteter. Dokumentation är också en arbetsuppgift som ingår. 

För att veta mer om hur det är att jobba inom respektive område kan följande filmklipp ge en djupare förståelse.

Hemtjänst

Inom hemtjänsten jobbar du självständigt hemma hos brukaren. Arbetsdagen är händelserik, snabbt föränderlig och allting går inte alltid som planerat, därför behöver du kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Filmen nedan visar hur en dag kan se ut inom hemtjänsten:

Äldreboende

När du jobbar på ett äldreboende möter du brukare i olika situationer där du behöver visa förståelse. Du jobbar och samarbetar med kollegor dagligen och behöver ha en helhetssyn för att veta vilka arbetsuppgifter som ska prioriteras och genomföras.

För att veta mer om hur det är att jobba på våra äldreboenden, se filmen nedan: 

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning är ett brett verksamhetsområde och arbetsuppgifterna ser olika ut på olika enheter. Oförutsedda händelser kan ske oavsett vilken enhet du är på och det ska alltid hanteras lugnt och sansat.

För att veta mer om hur det är att jobba inom våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning, se filmen nedan: 

Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrin är en del av verksamheter för personer med funktionsnedsättning och fokus ligger på social stöttning och motiverande arbete. Vissa brukare kan inom området reagera starkt på olika händelser på grund av sina diagnoser, se ett exempel på en sådan händelse nedan:

För att arbeta i våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning behöver du ett giltigt belastningsregisterutdrag, det kan ta upp till två veckor att få hem belastningsregisterutdraget så beställ gärna ett redan idag. Du kan beställa ditt belastningsregisterutdrag via länken nedan. Observera att du ska beställa belastningsregistret som gäller för arbete med barn med funktionsnedsättning, även om du kommer arbeta med vuxna brukare. 

Vem är du?

Vi söker dig som fyllt 18 år. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har en god samarbetsförmåga och förstår vikten av att kommunicera, lyssna och lösa meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt. Du är dessutom flexibel och har inga problem med att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Du behöver även uppfylla något av följande krav:

  • Avslutad eller pågående utbildning från vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet.

  • Avslutad eller pågående utbildning inom medicin, vård, pedagogik eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant.

  • Arbetslivserfarenhet från arbete inom vård- och omsorgsverksamhet eller barnomsorg alternativt annan liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

B-körkort är meriterande.

Vill du ansöka som timvikarie inom vård och omsorg och har skyddade personuppgifter? Skicka inte in din ansökan via den här ansökningssidan. Du som har skyddad identitet kan mejla till a.bemanningsenheten@norrkoping.se för att få mer information om hur du ansöker.  

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag/kväll/helg/natt/sovande jour
Sista ansökningsdatum: 31 oktober
Kontakt: bemanningsenheten@norrkoping.se 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2023-09-01

Ansök nu