Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Vårdenhetschef till Barnoperation, Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Karolinska Universitetssjukhuset , Stockholm

Ansök nu

Välkommen till oss!

Vi erbjuder en bred och central ledarroll inom ett av Skandinaviens största universitetssjukhus där du har ett stort ansvar för att forma framtidens vård, forskning och utbildning inom Barnoperation Barn Perioperativ Medicin. Du ingår i flera nätverk och har möjlighet att utvecklas inom strategisk ledning och utveckling.

Som vårdenhetschef kommer du att ha ett stort övergripande och ansvar för att strategiskt leda den dagliga verksamheten samt bidra till att forma framtidens vård, forskning och utbildning inom Barnoperation Barn Perioperativ Medicin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. Du kommer tillsammans med ditt team skapa en strategisk plan för omvårdnadsutveckling och praxis, vårdkvalitet och kontinuerlig kompetensutveckling inom universitetssjukvård. Du är en del av Barnoperation Barn Perioperativ Medicin ledningsråd.

Som vårdenhetschef blir du en viktig del av en internationellt och nationellt ledande verksamhet i ständig utveckling.  

Barnoperation Barn Perioperativ Medicin bedriver verksamhet på tre operationsgolv. Barnoperation på Nya Karolinska, Dagoperation i Astrid Lindgrens barnsjukhus lokaler i Q-huset och Barnoperation på Huddinge. På Barn Perioperativ medicin finns högspecialiserade team med ett högt interprofessionellt kunskapsutbyte tillsammans med våra opererande specialiteter. Här utförs bland annat högspecialiserad barnkirurgi/ortopedi, avancerad missbildnings-, tumör-, neonatal-, trauma- och neurokirurgi.

Vi bedriver högspecialiserad barnsjukvård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Om tjänsten

Vårdenhetschefen har på uppdrag av verksamhetschef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning, arbetsmiljö och ekonomi inom enheten. Som vårdenhetschef leder du omvårdnadschefer som har förstalinjechefsansvaret. Du arbetar strategiskt för att bereda möjlighet för forskning, utbildning och kompetensutveckling inom omvårdnad, med mål att förbättra vården för patientgrupperna. Du arbetar även tätt ihop med sektionscheferna mot enhetens mål. Som vårdenhetschef förväntas du ha ett holistiskt förhållningssätt och samarbeta tätt med övriga vårdenhetschefer inom syster verksamheten intensivvård och transport samt relevanta teman. Du rapporterar till verksamhetschefen samt är verksamhetens och Karolinskas representant så väl internt som externt.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet

– Helhetssyn och vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Vi söker

Vi söker dig som har god akademisk kompetens och erfarenhet av driva vårdutveckling. Du har även erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete och att leda andra chefer. Du har gedigen klinisk erfarenhet kunskap och bygger strukturer och stöd för omvårdnadsutveckling, -utbildning och kompetensutveckling strategiskt. Du strävar efter att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas samt brinner för att förbättra vårdprocesser.

För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara en handlingskraftig och kommunikativ ledare med förmåga att se helheten, och ha förmåga att organisera ditt arbete enligt tydliga processer. Ditt arbete styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande men du är också kapabel att förändra inriktning när målen ändrar sig.

Du förväntas därtill vara ett föredöme, visa personlig omtanke samt motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
3. Betyg och intyg
- Personligt brev (frivilligt)

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.
Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet. Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete.
Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

__

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2021-04-14

Ansök nu