Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef, Klinisk patologi

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Klinisk patologi

Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård. Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en viktig del i alla vårdkedjor och är dessutom en kritisk part i stort sett alla kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Klinisk patologi är en länsövergripande och ackrediterad verksamhet inom Diagnostikcentrum i Region Östergötland. Kliniken ingår i Verksamhetsområde (VO) Laboratoriemedicin tillsammans med ytterligare fem laboratoriemedicinska specialitetskliniker och två multidisciplinära laboratorieverksamheter.

Klinisk patologi analyserar cell- och vävnadsprover (histopatologi och cytologi) från hela sjukvården för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer, till stor del inom cancersjukvården. Vi arbetar i subspecialiserade team med både väletablerade och nyare diagnostiska metoder såsom molekylärpatologi och vi är världsledande inom användningen av digital patologi. Klinisk patologi är även ansvarig för länets bårhusverksamhet.

Klinikens ungefär 120 medarbetare består av bland annat av obduktionstekniker, biomedicinska analytiker, medicinska biologer, cytodiagnostiker, specialistläkare inom patologi samt vårdadministrativ personal.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för Klinisk patologi har du tillsammans med medarbetarna stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen samt forma morgondagens klinik där patienters behov på kort och lång sikt genomsyrar verksamheten. Det arbete kliniken utför gör stor skillnad för att enskilda patienter ska få rätt diagnos i rätt tid för att kunna rädda liv. Under 2021 mottogs nästan 90 000 remisser och den siffran ökar årligen.

Förutom ökningen av remisser ökar även efterfrågan på alltmer avancerade analyser, vilket ställer krav på att följa med i teknikutvecklingen, utveckla kompetens och samverka med olika aktörer både internt och externt. En tydlig utvecklingsriktning vi ser framåt för hälso- och sjukvården är precisionsmedicin vilket för Klinisk patologi innebär alltmer molekylärbiologiska analyser med hjälp av gensekvensering. Här finns det många möjligheter för kliniken att utvecklas i takt med forskning för att ge så bra vård som möjlighet till våra patienter.

Kompetensförsörjningen är en nyckel för att klara framtidens utmaningar varför det är viktigt att bevara den goda arbetsmiljö och sammanhållning som finns inom kliniken. Det är även viktigt behålla och utveckla klinikens högkvalitativa forskningsarbete samt att stimulera unga forskare. Dessa parametrar, tillsammans med implementation av ny teknik och förändrade arbetssätt är en förutsättning för vår ambition att även fortsättningsvis ligga i framkant och vara en konkurrenskraftig samarbetspartner inom hälso- och sjukvården i regionen.

Ditt uppdrag som verksamhetschef innebär att ansvar för verksamhet, forskning och utveckling, kvalitet, resultat och ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Du har ett samlat medicinsk och administrativt ledningsansvar för Klinisk patologi. Du ansvarar för att i samverkan med medarbetare och klinikens ledningsgrupp ta fram verksamhetsplan och formulera mål för verksamheten. I ditt uppdrag ingår regelbunden uppföljning och redovisning av resultat enligt uppdrag, målbild och verksamhetsplan.

I ditt uppdrag ingår att bidra till en aktiv samverkan med bl.a. klinikens remittenter, övriga verksamheter inom VO Laboratoriemedicin samt patologiska kliniker inom främst sydöstra sjukvårdsregionen. För att lyckas med detta behöver du ha ett helhetsperspektiv då ditt ansvar sträcker sig även utanför klinikens gränser.
Du är direkt underställd verksamhetsområdeschef och deltar i Diagnostikcentrums ledningsgrupp samt i ledningsgrupp för VO Laboratoriemedicin. Som verksamhetschef är du närmsta chef över klinikens enhetschefer som också formar klinikens ledningsgrupp.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Beroende på sökandes bakgrund kan uppdraget kombineras med kliniskt arbete och/eller forskning/forskningstjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras v36.

Utbildning och erfarenhet
En högskoleexamen inom relevant område är ett krav och medicinsk utbildning är meriterande. Att du har tidigare chefserfarenhet är ett starkt önskemål. Vidare ses gärna att du har forskningserfarenhet, exempelvis genom att du är disputerad. Om du har erfarenhet från arbete inom patologi och/eller laboratorieverksamhet är det meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaperSom person har du goda ledaregenskaper som har sin grund i tillit. Du arbetar mot gemensamma mål och fokuserar på resultat. Du är strategisk och ser till helhetsbilden där du med din kommunikativa förmåga säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Linköping
Län: Östergötlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/1428

Kontakt
Verksamhetsområdeschef Andreas Käll, Andreas.Kall@regionostergotland.se

Facklig företrädare
Läkarföreningen, Torsten Johansson, Torsten.Johansson@regionostergoland.se Vision, Maria Johansson, Maria.Johansson@regionostergotland.se Vårdförbundet, Fredrik Groth, Fredrik.Groth@regionostergotland.se SACO/Naturvetarna, Stephanie Souto Major Federighi, stephanie.souto.maior.federighi@regionostergotland

Publicerad 2022-07-06

Ansök nu