Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef till klinik för onkologisk och specialiserad palliativ vård till Region Halland

Region Halland, Halmstad/Varberg

Ansök nu

Hallands sjukhus

Hallands sjukhus startar klinik för onkologisk och specialiserad palliativ vård – är du vår nya verksamhetschef?

Hallands sjukhus lägger nu större fokus på onkologisk och palliativ vård och skapar därför en helt ny verksamhet. Är du den rätta för att leda och utveckla den?

En helt ny verksamhet
Den nya kliniken ska bedriva medicinsk onkologisk och specialiserad palliativ vård. Onkologin är forskningsintensiv och utvecklas snabbt. Region Halland behöver en utvecklad organisationsstruktur för att möta utvecklingen. Den palliativa verksamheten syftar dels till att vara konsultativt stöd till övriga vårdgivare inom region och kommun men utför också vissa insatser i närsjukvård eller hemma hos patienten.

Verksamheten ska se till invånarnas behov i hela regionen, med totalt cirka 40 medarbetare på flera orter, varav 12 läkare direkt underställda verksamhetschefen. Kliniken består av onkologimottagningar i Halmstad och Varberg, läkare inom palliativ vård, läkare inom onkologi samt ett palliativt konsultteam. Verksamheten kommer att vara konsultativt stöd för flera andra vårdaktörer och ett välfungerande samarbete med andra verksamheter är prioriterat och centralt för funktionen i Region Halland.

Du tar ansvar för och utvecklar verksamheten
Som chef i Region Halland har du två tydliga uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du företräder regionen som arbetsgivare och i ditt uppdrag ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Verksamhetsutveckling sker fortlöpande i samarbete med medarbetare, patienter och närstående. Du är underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för ett av sjukhusets tre områden – Område 3 opererande specialiteter. Du leder också den nya klinikens ledningsgrupp.

Det här har du med dig till oss
Vi söker dig med goda ledaregenskaper och dokumenterad erfarenhet av större förändringsarbete, gärna i en politiskt styrd organisation. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvård och gedigen erfarenhet inom onkologisk och/eller palliativ vård. Du har god förståelse för produktionsplanering och styrning av processer, och du har förmåga att utveckla verksamheter i enlighet med uppsatta mål.

Andra personliga förmågor vi letar efter:

  • Du är en engagerande ledare som kan inspirera chefer och medarbetare att nå uppsatta mål.

  • Du tycker om att coacha andra och bygga förtroendefulla relationer.

  • Du har systemperspektiv och förmåga att se helheten.

  • Du har ett personcentrerat förhållningssätt.

  • Du stimulerar kompetensutveckling och strävar efter en optimal användning av vårdresurser.

  • Du har ett ekonomiskt helhetsperspektiv, god analytisk förmåga och förstår hur beslut påverkar ekonomiska utfall för verksamheten.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder en chefsroll i en nystartad verksamhet i en välmående region där vi kommer att erbjuda dig stora möjligheter till såväl professionell som personlig utveckling. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordande som chef i fyra år.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 augusti.

Om Hallands sjukhus
Hallands sjukhus ger specialistvård till invånarna i Halland, med verksamhet i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Halmstad och Varberg är akutsjukhus, och i Kungsbacka finns planerad specialistvård inom flertalet specialiteter. Tillsammans är vi cirka 3 800 personer som jobbar för att ge bästa möjliga vård till invånarna i Halland. Våra medarbetare är nyckeln till att vi får goda resultat i nationella mätningar och vi jobbar systematiskt för att ständigt förbättra oss. Hallands sjukhus jobbar med ett helhetsperspektiv för att se till att de totala resurserna används så bra som möjligt för invånarna i Halland.

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad och Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/654
Kontakt
Christina Svärd, områdeschef , 035-13 12 80
Facklig företrädare
För info om facklig, kontakta HR-partner, Frida Mårtensson, 0731-50 11 68
Publicerat 2021-06-29
Sista ansökningsdag 2021-08-08

Publicerad 2021-06-29

Ansök nu