Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef till Palliativa kliniken, Region Västmanland

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Är du en trygg och utvecklande ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare? Hos oss får du en god möjlighet att utvecklas i ledarskapet och tillsammans med dina medarbetare vara med och utveckla den Palliativa vården. Det kanske är dig som vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de uppdrag, mål och ekonomiska ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Du har direkt personalansvar för två enhetschefer samt klinikens läkare. Om du själv inte är läkare, kommer du ha ett nära samarbete med en medicinsk ledningsansvarig läkare som du utser. Du ingår också i ledningsgruppen för område Nära vård.

Om arbetsplatsen
Palliativa kliniken i Västerås består av en vårdavdelning för specialiserad palliativ vård med 10 vårdplatser samt teamet för avancerad hemsjukvård. Det är en stabil och välfungerande verksamhet med ca 60 medarbetare. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas, där den nära vården ska utvecklas i samverkan med primärvård, kommunerna och övrig specialistsjukvård. Den palliativa kliniken förväntas få ett större uppdrag inom den framtida Nära vården i Västmanland, med en utvecklad mobil verksamhet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa och utveckla den palliativa vården, med ansvar för både öppen- och slutenvård, samt den avancerade hemsjukvården. 

Ett grundkrav är att du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Det är även meriterande om du har ledarskapsutbildning. Om du har din bakgrund inom hälso- sjukvård ser vi positivt på om du vill vara fortsatt kliniskt aktiv i din grundprofession. Det är en fördel om du har utbildning och erfarenhet av den palliativa vården. Vi värdesätter att du har erfarenhet av chefs- och ledarskap där ansvar för personal, ekonomi och verksamhet har ingått. 

Vi ser att du har erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete med god förståelse för förändringsresan från start till mål. Det är meriterande med erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning, god kännedom om sjukvårdssystemet samt kunskap inom systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). Då vår verksamhet består av fler olika specialiteter ser vi att det är viktigt att du har ett klinikövergripande perspektiv. 

Inom Region Västmanland vill vi se ett ledarskap som är synligt, närvarande och coachande och som innebär att stödja och tillvarata medarbetarens kunskap och kompetens, möjliggöra medarbetarnas ansvarstagande, lärande och delaktighet.

Vi söker en trygg och stabil ledare som skapar engagemang och delaktighet. Vi ser att du är mål- och resultatorienterad samt har kraft och mod att genomföra beslut och driva förbättringsarbete. Du driver verksamheten framåt med din öppenhet, tydlighet och förmåga till dialog. Arbetet innebär många sociala kontakter, vilket ställer krav på god social kompetens och förmåga att bygga långsiktiga relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande på överenskommen tid.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 29 september 2021. 

Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsförfarandet. 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner
Jonas Ekström
Områdeschef Nära vård, bitr hälso- och sjukvårdsdirektör
0790-611133
jonas.ekstrom@regionvastmanland.se

Publicerad 2021-09-08

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News