Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef till S:t Eriks Ögonsjukhus, Stockholm

S:t Eriks Ögonsjukhus AB, Stockholm

Ansök nu

Vi erbjuder det bästa inom svensk ögonsjukvård. Hos oss förenas det lilla sjukhusformatet med de stora visionerna om en ännu bättre ögonsjukvård genom högspecialiserad vård, forskning, utbildning och innovation. Nu söker vi en erfaren ledare som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Om oss
Nu kan vi erbjuda dig ett utmanande ledaruppdrag som verksamhetschef. Ditt uppdrag blir att utveckla framtidens ögonsjukvård, gärna med hjälp av digitala lösningar och patientinvolvering.

Om tjänsten
Du rapporterar direkt till vd och är en del av sjukhusets ledningsgrupp. Du leder, planerar och följer upp den vård, forskning och utbildning som kliniken ansvarar för. Du arbetar nära övriga verksamhetschefer samt chefer och medarbetare inom verksamhetsstöd.

Som verksamhetschef har du 170 engagerade medarbetare i olika yrkeskategorier till din hjälp för att nå sjukhusets mål.

Det finns möjlighet till viss klinisk tjänstgöring, forskning och utbildningsverksamhet i denna viktiga roll.

Kvalifikationer
Det viktigaste för den här rollen är att du är en erfaren ledare med dokumenterat god förmåga att leda läkare och chefer. Du är specialistläkare, gärna inom oftalmologi, alternativt legitimerad sjuksköterska med god kännedom om ögonsjukvård.

Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Du har goda kunskaper i talad och skriven svenska samt goda datorkunskaper.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att leda, motivera och ge mandat där det behövs för att nå våra gemensamma mål. Det är av stor vikt att du kan kommunicera visioner, mål och strategier och vid implementering skapa delaktighet och transparens kring dessa.

Du är:
en god lyssnare samt en synlig och lyhörd chef.
strukturerad, strategisk och stimulerar till nytänkande och utveckling.
tydlig och kommunikativ och har lätt för att samverka och skapa goda relationer.
Genom ditt ledarskap har du förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Som person verkar du för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners.

Övriga upplysningar
För S:t Erik är det viktigt att du som medarbetare trivs och är motiverad att driva ögonsjukvården framåt med oss. Vi uppmuntrar till nytänkande och kompetensutveckling samt satsar på hälsofrämjande arbetsplatser med god arbetsmiljö. Vår styrka är att vi är lagom stora, har korta beslutsvägar och därför kan erbjuda vård med hög kvalitet och tillgänglighet.

Tester kommer användas i denna rekrytering. Vi gör också bakgrundskontroller före anställning av denna tjänst.

Intervjuer sker löpnade och tillsättning kan ske innan sista svarsdatum.

Om S:t Eriks Ögonsjukhus
S:t Eriks Ögonsjukhus är ett av Europas ledande ögonsjukhus. Vi erbjuder högspecialiserad ögonsjukvård och tar varje år emot cirka 175 000 patienter från Stockholms län, Sverige och utlandet. Tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi forskning och utbildning inom ögonområdet. Sjukhuset har 450 medarbetare och drivs som ett aktiebolag med Region Stockholm som ägare.

S:t Eriks Ögonsjukhus finns i nybyggda och moderna lokaler i Hagastaden.

Se även vår webbplats www.sankterik.se

För S:t Eriks Ögonsjukhus är det viktigt att du som medarbetare trivs och är motiverad att driva ögonsjukvården framåt tillsammans med oss. Vi uppmuntrar till nytänkande och kompetensutveckling samt satsar på hälsofrämjande arbetsplatser med god arbetsmiljö.

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/8780
Kontakt: Sten Kjellström, 08-12323237
Facklig företrädare: Yesenia Ortega Melin, SACO/Läkarföreningen, 08-12323354

Publicerat: 2022-11-16
Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Publicerad 2022-11-16

Ansök nu