Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef till Vårdcentralen Marieberg, Region Östergötland

Region Östergötland, Motala

Ansök nu

Det här är vår värdegrund:
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi förstår värdet av att arbeta tillsammans där alla har lika viktiga roller och funktioner
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi bemöter varandra med öppenhet och respekt
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi ges tid för reflektion, återhämtning, utbildning och utveckling
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi har en tydlig och närvarande ledning

Välkommen till Motala, sjöstaden och ”cykelstaden”.Vi har vatten, natur, förskolor, skolor och alla bekvämligheter. Vårt läge innebär goda kommunikationer och goda förbindelser med Linköping och Mjölby. Vårdcentralen Marieberg är en del av primärvårdscentrum (PVC) och vi är drygt 35 medarbetare. I vårt upptagningsområde har vi cirka 9 000 invånare listade hos oss. Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats där vi främjar god arbetsmiljö, att fokusera på ett gott bemötande, hög medicinsk kompetens och en målmedveten inriktning på att arbeta med ständiga förbättringar. Vi strävar efter stor delaktighet och inflytande på hur vården bedrivs inom ramen för vårt uppdrag.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Vårdcentralen Marieberg. Uppdraget som verksamhetschef innebär ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet, utveckling och arbetsmiljö på vårdcentralen. Du är en del av den befintliga ledningsgruppen som består av vårdenhetschef och medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA). Ledningsgruppen har ett nära samarbete med medarbetare och samverkansgrupp. Som verksamhetschef är du också med och bidrar till den gemensamma utvecklingen av primärvården inom Region Östergötland.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, gärna som legitimerad sjuksköterska eller läkare. Utbildning inom ledarskap är meriterande liksom erfarenhet av att ha arbetat som chef eller i ledande befattning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom primärvård. 

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Därtill har du goda ledaregenskaper med förmågan att motivera, skapa goda relationer, engagemang och delaktighet. Du samarbetar bra med andra och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Vidare har du förmågan att fatta beslut och agera utifrån dessa. För att lyckas i rollen som verksamhetschef är det viktigt att vara närvarande i verksamheten. Du har ett helhetsperspektiv och bidrar till att vårdcentralens resurser används på bästa sätt. Du kan ge och ta feedback och motivera dina medarbetare att tillsammans uppnå verksamhetens mål samt goda resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 %, med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Primärvårdsområdeschef Annette Johansson, 010-104 79 71, Annette.M.Johansson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för:
Vårdförbundet är Jonas Endy Lönnqvist, Jonas.Endy.Lonnqvist@regionostergotland.se
Vision är Åsa Andersson, Åsa.Andersson@regionostergotland.se
Läkarföreningen är Torsten Johansson, Torsten.Johansson@regionostergotland.se
Kommunal är Anne-Marie Petersson Anne-Marie.Petersson@regionostergotland.se
SACO är Erica Adolfsson Erica.Adolfsson@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20211030. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Publicerad 2021-07-02

Ansök nu