Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetschef välkomnas till Medicin barn! Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu


Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Medicin barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Medicin barn inom Drottning Silvias barnsjukhus bedriver läns-, region- och högspecialiseradvård för barn från 0 till 18 år. I verksamheten arbetar 450 medarbetare. Verksamheten baseras på en hög allmänpediatrisk kompetens och är ett kunskapscentrum för nationell högspecialiserad vård.

Verksamheten innefattar två slutenvårdsavdelningar, en avdelning för dagsjukvård och ett flertal högspecialiserade öppenvårdsmottagningar med profilområden organtransplantation, gastroenterologi, hepatologi, nutrition, metaboliska sjukdomar, allergi, cystisk fibros, lungmedicin, nefrologi, endokrinologi, obesitas, diabetes, immunologi och reumatologi. Vidare ingår en stor akutmottagning för barn och en dietistmottagning.

Inom Drottning Silvias barnsjukhus arbetar vi tillsammans för och med hela familjen. Verksamheten arbetar aktivt med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser och arbetssätt. Forskning, utveckling och utbildning är mycket viktiga delar av verksamheten.

Vad erbjuder vi? 

Vi erbjuder utbildning och utveckling inom ramen för Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Om tjänsten 

Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för Område 1 som består av Kvinnosjukvård och Drottning Silvias barnsjukhus. Området är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets sex områden. Som verksamhetschef kommer du att vara direkt underställd områdeschefen.

Förutom verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar förväntas du tillsammans med din ledningsgrupp driva utveckling inom vård, utbildning, utveckling och forskning. Ett gott samarbete med övriga verksamheter både internt och externt är en förutsättning för att barnen ska få bästa möjliga vård. Andra uppdrag inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen kan också komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- och/eller högskoleutbildning och med gedigen chef- och ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom forskarutbildning, magister-, master- eller med dr examen är meriterande. 

Du är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll och har god självkännedom. Dina styrkor är att leda andra mot uppsatta mål, att uppnå resultat och att skapa ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse för utbildning som sker i nära samarbete med Sahlgrenska akademin. Du har även kompetens och förståelse för forsknings- och utvecklingsfrågor. 

Vidare har du god kommunikativ förmåga och kompetens att ta dig an såväl kortsiktiga frågor som att blicka framåt med visioner för den moderna barnsjukvården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan! 


Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7289
Kontakt Områdeschef, Ian Milsom, 070 - 537 16 02
Professor Jovanna Dahlgren, Sahlgrenska akademin, 076 - 618 67 37
Facklig företrädare Vårdförbundet, Carina Deréus , carina.dereus@vgregion.se / 070 - 082 40 16
Vision, Christina Lilja-Ingvarsson , 072 - 204 20 37
SACO, Emelie Stotzer , 031 - 342 92 40
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-09

Publicerad 2021-11-25

Ansök nu