Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Verksamhetsområdeschef till Bild och Funktionsmedicin, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping/Motala

Ansök nu

Verksamhetsområdet Bild- och funktionsmedicin (BFM) består idag av de tre röntgenklinikerna i Linköping, Norrköping och Motala. Samtliga kliniker är högspecialiserad och utvecklingstakten hög. Klinikerna genomför årligen cirka 350 000 röntgenundersökningar och interventionella åtgärder genom såväl traditionell slätröntgen som ultraljud, datortomografi (DT), magnetresonanstomografi (MR), genomlysning samt nuklearmedicin (PET/CT) och verksamheten innefattar även en cyklotron. Kliniken i Linköping är en del av ett universitetssjukhus med tydligt fokus på forskning med det tvärvetenskapliga forskningscentrumet Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV). Klinikerna  har totalt cirka 400 medarbetare innefattandes bland annat radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som verksamhetsområdeschef (VOC) omfattar att driva, förvalta och vidareutveckla Bild- och funktionsmedicin (BFM) på ett sätt som möjliggör för Region Östergötland att nå vision och mål, där de viktigaste för den här tjänsten är ”Hälsa och vård i världsklass”, ”Forskning och innovationer i framkant”, ”God och jämlik vård” samt ”En vård nära östgötarna”.

Som VOC har du ett övergripande ansvar för forskning och utveckling, resultat, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. De tre röntgenklinikernas olika karaktär ger unika förutsättningar, vilket du som VOC förväntas främja i ditt uppdrag för att uppnå både en stark lokal initiativkraft och regional samverkan.

Du ansvarar för att verksamheten bedrivs enligt Socialstyrelsens principer för god vård och du förväntas även utgå från Region Östergötlands HR-strategi med visionen Hälsofrämjande arbetsplatser i utveckling; ett gott arbetsklimat och miljöer för utveckling och lärande ger god hälso- och sjukvård och nöjda patienter.

VOC har ansvar och befogenheter att fatta de beslut som behövs för:

  • Att driva en patientsäker, högkvalitativ och effektiv verksamhet till största möjliga nytta för befolkning/patienter.

  • Att säkra tillgång till spetskompetenser, utvecklingskraft och avancerad vård.

  • Att samverka med universitet för att säkerställa ett bra forsknings- och utvecklingsklimat.

  • Att samverka inom bild- och funktionsmedicin i sydöstra sjukvårdsregionen.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleexamen och har goda kunskaper och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Tidigare ledarerfarenhet är ett krav och kan vara såväl från offentlig som privat verksamhet. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap präglas av att du leder på ett strategiskt och brett angreppsätt där du motiverar andra att effektivt nå gemensamma mål. Du förser andra med befogenheter och blir en naturlig referenspunkt för andra. Du drivs av att skapa engagemang, delaktighet och helhetssyn. Du samarbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du en person som planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt där tidsramar hålls.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Robert Ring, robert.ring@regionostergotland.se

Facklig företrädare för:
Vårdförbundet är Antonela Horvath, Antonela.Horvat@regionostergotland.se
Vision är Malin Kumlien, Malin.Kumlien@regionostergotland.se
Läkarföreningen är Gusten Nyberg, Gusten.Nyberg@regionostergotland.se
Kommunal är Annika Kristedal, Annika.Kristedal@regionostergotland.se
SACO är Björn Carlsson, Bjorn.Carlsson@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 28 februari 2021. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210259.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Publicerad 2021-02-15

Ansök nu