Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Verksamhetsområdeschef till Laboratoriemedicin, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Laboratoriemedicin tillhandahåller kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv laboratoriemedicinsk diagnostik med hög tillgänglighet för hälso- och sjukvården i Östergötland.

Klinisk laboratorieverksamhet bedrivs inom sex medicinska specialiteter: Klinisk farmakologi, klinisk genetik, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Verksamhetsområdet innefattar även två multidisciplinära verksamheter som tillhandahåller analyser 24/7 med hög grad av automation och patientnära analyser på vårdcentralslaboratorier. Årligen utförs cirka 5 500 000 analyser inom Laboratoriemedicin.

Laboratoriemedicin ansvarar för Region Östergötlands blodförsörjning och bedriver  patientvårdande verksamhet inom transfusionsmedicin och genetik.

Förutom klinisk verksamhet bedrivs forskning, utveckling och undervisning i nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och i enlighet med de nationella kriterierna för universitetssjukvård (USV).

Verksamheten har totalt cirka 600 medarbetare innefattandes bland annat läkare, biomedicinska analytiker, biologer, medicintekniska ingenjörer, undersköterskor och vårdadministratörer.

Verksamheten är ackrediterad av Swedac och finns på länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler.

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som verksamhetsområdeschef (VOC) omfattar att driva, förvalta och vidareutveckla Laboratoriemedicin på ett sätt som möjliggör för Region Östergötland att nå vision och mål, där de viktigaste för den här tjänsten är ”Hälsa och vård i världsklass”, ”Forskning och innovationer i framkant”, ”God och jämlik vård” samt ”En vård nära östgötarna”.

Som VOC har du ett från centrumchef fullt ut delegerat ansvar för linjeverksamheten/klinikerna inom verksamhetsområdet gällande forskning och utveckling, kvalitet, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. Verksamheternas olika karaktär ger unika förutsättningar, vilket du som VOC förväntas främja i ditt uppdrag för att uppnå både en fortsatt utveckling av de laboratoriemedicinska specialiteterna och en samordning/handling kring exempelvis investeringar, systemförvaltning, teknikutveckling, kompetensförsörjning och kvalitet.

Du ansvarar för att verksamheten bedrivs enligt Socialstyrelsens principer för god vård och du förväntas utgå från Region Östergötlands HR-strategi med visionen Hälsofrämjande arbetsplatser i utveckling; ett gott arbetsklimat och miljöer för utveckling och lärande ger god hälso- och sjukvård och nöjda patienter.

Verksamhetsområdeschefen är direkt underställd centrumchefen. Du organiserar arbetet i laboratoriemedicins ledningsgrupp och skapar förutsättningar för deltagarna att bidra till ett helhetsansvar för den samlade driften och utvecklingen av Laboratoriemedicin.

Verksamhetsområdeschef har ansvar och befogenheter att fatta de beslut som behövs för att bland annat:

  • Att driva en patientsäker, högkvalitativ och effektiv verksamhet till största möjliga nytta för befolkning/patienter.

  • Att säkra tillgång till spetskompetenser, utvecklingskraft och avancerad vård.

  • Att samverka med universitet för att säkerställa ett bra forsknings- och utvecklingsklimat.

  • Att samverka inom laboratoriemedicin i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleexamen och har goda kunskaper och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Tidigare chefserfarenhet är ett krav och kan vara såväl från offentlig som privat verksamhet. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap präglas av att du leder på ett strategiskt och brett angreppsätt där du motiverar andra att effektivt nå gemensamma mål. Du förser andra med befogenheter och blir en naturlig referenspunkt för andra. Du drivs av att skapa engagemang, delaktighet och helhetssyn. Du samarbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du en person som planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt där tidsramar hålls.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Linköping.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Robert Ring, robert.ring@regionostergotland.se

Facklig företrädare för:
Vårdförbundet är Annika Petersson, Annika Petersson@regionostergotland.se
Vision är Malin Kumlien, Malin.Kumlien@regionostergotland.se
Läkarföreningen är Torsten Johansson, Torsten.Johansson@regionostergotland.se
Kommunal är Annika Kristedal, Annika.Kristedal@regionostergotland.se
SACO är Björn Carlsson, Bjorn.Carlsson@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2021. Intervjuer sker v 41,42. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20211287.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Publicerad 2021-09-06

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News