Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Norrköpings Kommun

Gör livet bättre för andra: Så är det att jobba som sjuksköterska inom kommunal verksamhet

Eget ansvar och stor variation i arbetet - att arbeta som sjuksköterska i Norrköpings kommunala verksamhet innebär bra arbetstider och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Publicerad: 21 december 2021, 06:57


Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Alla medarbetare ska känna stolthet och uppskattning för sitt arbete och här finns stor möjlighet att vara med och skapa nytta, förändring och att hjälpa andra. Anna Lindblom har arbetat som sjuksköterska i 4,5 år, och även som undersköterska dessförinnan. 

– Att jobba som sjuksköterska inom kommunen är utmanande, utvecklande, fritt under ansvar, roligt och givande. Med ett bra arbetslag och goda, kompetenta arbetskamrater finns det alltid en som vet om saker en annan inte kan. Det är också en arbetsplats med högt i tak och jag skulle absolut rekommendera jobbet för andra, berättar Anna Lindblom.

Även Malin Kalamark Tell arbetar som sjuksköterska inom kommunen. För fem år sedan valde hon att byta från vårdcentral till hemsjukvården.  

– Det är ett väldigt fritt arbete, med mycket eget ansvar och inflytande. Man styr över sin egen tid och är ute mycket. Det är kul och utmanade. Självklart finns det perioder som är stressiga och tunga, precis som med alla yrken, men det roliga väger absolut upp, säger Malin och fortsätter:  

– Som jag känner nu så kan jag inte tänka mig en annan arbetsplats, eftersom jag känner att det ger mig så mycket på så många plan.

I Norrköpings kommun finns drygt 11 000 medarbetare som varje dag skapar en bättre vardag för kommuninvånarna. Här är du med och skapar välfärd där kompetenta och nyfikna människor arbetar - som vill ha mer än bara ett jobb. Jennie Molander har jobbat som sjuksköterska sedan 2009 varav två år i Norrköpings kommun. Här kan veckorna se väldigt olika ut och hon uppskattar hur hon själv kan styra sin arbetsdag. 

– I början av veckan är det oftast mest att göra och i slutet på veckan något lugnare, men det kan också variera då akuta saker kan hända när som helst. Det är det som är charmen med yrket, att aldrig veta hur en dag kommer se ut, säger Jennie Molander. 

Meningsfullt arbete

En stor drivkraft i arbetet är att varje dag är meningsfull. Att dagligen hjälpa andra i kombination med att arbetsplatsen känns både spännande och givande, gör att Jennie verkligen vill rekommendera sin arbetsplats till andra.  

– Ibland räcker det att man gör en liten sak för en patient. Att till exempel sitta ner och ta en kopp kaffe och ett samtal ger så mycket uppskattning och glädje tillbaka. Jag skulle absolut rekommendera att jobba som sjuksköterska inom Norrköpings kommun, det är ett uppskattat, fritt och varierande arbete. 

Norrköping kommun lägger stor vikt vid att alla ska trivas och må bra på sin arbetsplats. De arbetar aktivt med att minska och förebygga arbetsrelaterad ohälsa genom att kontinuerligt undersöka, bedöma, åtgärda och följa upp risker. Det inkluderar såväl fysiska som organisatoriska och sociala aspekter. Kommunen fokuserar i huvudsak på tre områden vad gäller den organisatoriska och sociala arbetsmiljön – arbetstid, arbetsbelastning och kränkande särbehandling. 

Vill du vet mer om hur det är att arbeta inom Norrköpings kommun? Här hittar du lediga jobb och fler intervjuer med kommunens anställda inom vård och omsorg. 

Norrköpings Kommun

Texten är en annons från Norrköpings Kommun