Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Netdoktor Pro

Perioperativ hypotermi – ett viktigt tillstånd att känna till

Perioperativ hypotermi är ett vanligt problem med allvarliga följder såsom ökad risk för bland annat infektion. Att känna till riskerna samt hur man förebygger tillståndet är därför av största vikt. I NetdoktorPro:s fortbildning om perioperativ hypotermi har du som läkare nu möjlighet att uppdatera dig i ämnet.

Publicerad: 22 oktober 2020, 11:23


Perioperativ hypotermi innebär en låg kroppstemperatur före- under- eller efter en operation och definieras med en kärntemperatur på 36 grader eller lägre. Detta är ett inte allt för ovanligt tillstånd och påverkar bland annat läkningsförmågan negativt vilket ökar risken för infektion. 

För att öka kunskapen kring tillståndet har NetdoktorPro tillsammans med Helge Brändström, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, utformat fortbildningen om perioperativ hypotermi. Detta med hopp om ökad uppmärksamhet, samt att fler ska få kännedom om förebyggande åtgärder och vilka metoder som kan användas för att mildra tillståndet. 

– Jag tycker att det är är en viktig information för alla som arbetar i den perioperativa miljön, att känna till vilka risker som finns, hur man förebygger, och veta vilka metoder man kan använda, säger Helge Brändström. 

Intresserad av att lära dig mer om perioperativ hypotermi? Gå fortbildningen här >>

Texten är en annons från Netdoktor Pro