Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Tutus Data

Säkrare molntjänster för vården: Ett viktigt steg för sjukvårdens digitalisering

I takt med att sjukvården digitaliseras ökar kraven på säkra IT system. Nu börjar Tutus Data, med mångårig erfarenhet från samhällskritiska verksamheter, erbjuda sina anpassade verksamhetssystem för digital kommunikation även till sjukvårdssektorn.

Publicerad: 30 april 2021, 08:58


– Lösningarna är myndighetsgodkända och utvecklade inom Sverige och följer ett ramverk som är välförankrat i vår svenska lagstiftning och som ligger till grund för en hög nivå av riktighet och integritet, säger Mikael Andersson, försäljnings- och marknadschef på Tutus Data.

Sedan Tutus Data etablerades i början på 1990-talet har bolaget utvecklat godkända nätverkskrypteringslösningar åt samhällskritiska verksamheter som statliga myndigheter, kommuner och regioner. I takt med att Coronapandemin har drivit på digitaliseringsutvecklingen har dessa lösningar visat sig ovärderliga för att säkert kunna kommunicera kring känslig information. 

– Våra användare har länge varit trygga i vetskapen om att våra lösningar är granskade och godkända. Under åren har vi samlat på oss kunskaper kring krypterad kommunikation, vilket vi nu tar med oss in i den nya situation samhället befinner sig i, säger Mikael Andersson, försäljningschef på Tutus Data.

Vanliga molnlösningar är inte säkra nog

Redan idag används Tutus plattformar för hantering av säkerhetsskyddsklassificerad information för skydd av Sveriges säkerhet. Och de passar också ypperligt för digitalisering inom sjukvården. 

– Idag är det populärt med molnlösningar, men inom vårt segment duger inte den säkerhet som erbjuds i molnet. Själva använder vi inte till exempel Skype eller Teams, helt enkelt för att dessa inte är inte lämpar sig för säkerhetskänsliga sektorer. Vår egen videoplattform är framtagen och hanteras av säkerhetsklassad personal och står i säkerhetsklassade lokaler. Därför passar den särskilt väl för vårdens behov av säkra digitala möten.

Snabb och enkel process

Tutus säkra plattform omfattar flertalet grundfunktioner såsom central lagring/delningsyta, filkryptering, videomöten och tal, meddelanden som underlättar vid samverkan. Bolaget erbjuder även organisationer att kunna använda egna verksamhetsspecifika system inom Tutus säkra domän.

– Processen är enkel; vi levererar en färdig grundtjänst som gör det snabbt för organisationen att komma igång. Tjänsten bygger på standardverksamhetssystem i en säker vårdbubbla och är förberedd att skydda ytterligare verksamhetssystem och information, vi erbjuder en färdig säker miljö med ett antal grundtjänster med möjlighet att utvecklas.

Full service och support

–  Vi erbjuder ett färdigt paket som inkluderar tjänster, klienter och utbildning med möjlighet att utveckla sin egen verksamhet mot en säkrare miljö, avslutar Mikael Andersson.

Kontakta Tutus Data för mer information

Texten är en annons från Tutus Data