fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Administrativ personal inom vården är viktig”

Fler medicinska sekreterare skulle avlasta vårdpersonalen. Men det betyder inte att annan administrativ personal är överflödig, skriver Veronica Magnusson, Vision, i en replik.

Publicerad: 30 september 2022, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Veronica Magnusson, förbundsordförande för fackförbundet Vision.


Ämnen i artikeln:

Distriktsläkarföreningen

Administration inom hälso- och sjukvård är ett vitt begrepp som rymmer många professioner och kompetenser, med uppgift att stödja den verksamhet de verkar i. Visions utgångspunkt är att det är viktigt att använda rätt kompetens i hela vårdkedjan och vi har länge argumenterat för att de vårdnära professionerna kan avlastas genom att det anställs fler yrkesskickliga och utbildade medicinska sekreterare i första linjens sjukvård. Det betyder inte att Vision ser annan administrativ personal i hälso- och sjukvården som överflödig.

I en debattartikel i Dagens Medicin den 28 september, ”Flytta ut administrativ personal från centrum till periferin”, lyfter Henrik Nyström, ordförande för Distriktsläkarföreningen Västra Götaland, fram den administrativa obalans som han menar råder inom svensk hälso- och sjukvård. En obalans som han anser kan lösas genom en omfördelning av administrativ personal och administrativa uppgifter. 

Läs mer: ”Flytta ut administrativ personal från centrum” 

Vision instämmer med debattören om att vården behöver och skulle vinna på att det anställs fler medicinska sekreterare i de patientnära verksamheterna. Fler medicinska sekreterare kan ge professionell administrativ service och en patientsäker vårdadministration. Vårdpersonal som läkare och sjuksköterskor får därmed mer tid för patienterna och hälso- och sjukvården kan bli mer effektiv. 

Men övrig administrativ personal har en lika viktig funktion. Administratörer finns i verksamheten eftersom det finns administrativa arbetsuppgifter. Det handlar om allt ifrån upphandling av material och tjänster, utveckling av it-stöd, uppföljning av vården, rekrytering och kommunikation, till ekonomihantering. 

Såväl styrande politiker som styrmodeller har bidragit till att administrationen har ökat genom krav på att följa upp och mäta produktivitet och resurseffektivitet. Även kraven på olika typer av strategiska uppgifter, såsom hållbarhetsarbete, kvalitetsarbete och digitalisering, har ökat. 

Vårdens samlade resurser måste användas klokare genom innovationer, modern teknik och nya arbetssätt. Vi behöver ta tillvara alla kompetenser inom hälso- och sjukvården och respektera varandras styrkor. Låt administration, utveckling av it-stöd, kommunikation och ekonomihantering skötas av respektive profession, så att vårdutbildad personal kan arbeta i hälso- och sjukvårdens kärnverksamhet. När proffsen får vara proffs fullt ut kan vården bli mer effektiv.

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Replik på:

”Flytta ut administrativ personal från centrum” 

Kommentarer:

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Distriktsläkarföreningen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev