Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Barnonkologin i Lund ska utvärderas

Publicerad: 24 oktober 2007, 05:00

REPLIK Den kritiserade barn­onkologen är inte längre sektionschef, skriver sjukhuschef Bent Christensen.


Diskussionen om bemötandet på barnonkologin vid Universitetssjukhuset i Lund fortsätter, se Dagens Medicin nr 41/07. Nyligen kom brev till sjukhusledningen från medarbetare och tidigare ordföranden i Barncancerföreningen vilka ifrågasatte det meningsfulla i att upprepa åtgärder som misslyckades när det först prövades för snart tio år sedan.

Vi tittar emellertid inte bakåt och jämför heller inte då med nu. Alla våra ansträngningar är inriktade på att hitta varaktiga lösningar som gynnar såväl patienter som medarbetare vid barnonkologin.

Den barnonkolog som står i centrum för kritiken är inte längre sektionschef. Han är en av landets främsta experter på barncancer och kommer att ägna sitt sista år före pensioneringen åt enbart forskning. Detta grundar sig på ett beslut som han och klinikledningen tog redan i början av året, innan denna diskussion inleddes.

Nu pågår en intern utredning kring frågor om bemötandet på sektionen för barnonkologi i Lund. Jag har också tagit beslut om att verksamheten i december ska utvärderas av en extern konsult. Jag kan bara hoppas att detta visar att vi tar kritiken på djupaste allvar och är beredda att förändra sådant som bör förändras.

Bent Christensen

Bent Christensen
 är sjukhuschef vid Universitetssjukhuset i Lund.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev