Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Det är dags att ta vårt uppror på allvar”

Publicerad: 16 juli 2013, 11:25

Nyutexaminerade sjuksköterskor finns att tillgå. Vi vill bara inte jobba för en orimlig lön och i en dålig arbetsmiljö, skriver talespersoner för ”Inte under 24 000” i Stockholm.


Dagligen kommer rapporter om situationen på sjukhusen runt om i landet.   Vårdplatserna rycks undan, patientsäkerheten riskeras och arbetsmiljön   försämras.

Välfärdslandet Sverige ligger långt under det europeiska genomsnittet vad gäller disponibla vårdplatser. I TV4 Nyheterna ger Göran Stiernstedt, direktör för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, sin syn på sommarens vårdsituation.  Man ska inte känna någon oro men däremot kan man bidra som medborgare genom att se till att inte belasta sjukhusen i onödan . Tror herr Stiernstedt verkligen att medborgarna söker vård för nöjes skull?

Sjuksköterskestudenter hörs allt oftare ställa frågan hur framtidens vårdmiljö och yrkesliv kommer att se ut. SCB beräknar att det kommer att fattas 30 000 sjuksköterskor 2030. Det kan mycket väl saknas fler om ingångslönerna inte höjs och arbetsmiljön förbättras. För vem vill arbeta inom ett yrke där vår kunskap inom omvårdnadsvetenskap inte kan tillämpas, inte värderas med en rimlig ingångslön och inte kommer patienterna till gagn. En del av anledningen till att det ser ut som det gör idag på landets sjukhus är att arbetsgivarna inte går våra krav till mötes. För nyutexaminerade sjuksköterskor finns att tillgå. Vi vill bara inte jobba för en orimlig lön och i en dålig arbetsmiljö.

Resultat i en forskningsstudie gjord av bland andra Heather L Tubbs-Cooley visar att fler sjuksköterskor ger färre återbesök. Enligt Linda Aikons studier sjunker dödligheten med 10 procent på avdelningar med 20 procent specialistutbildade sjuksköterskor. Carol Tishelman påvisar i sin forskning att fler sjuksköterskor förhindrar vårdskador, till exempel trycksår.  Omvårdnadsvetenskap räddar bevisligen liv.  Fler och mer välutbildade sjuksköterskor ger en mer human vård med färre vårdskador vilket leder till minskade vårdkostnader.

Det är dags att ta vårt uppror på allvar!

Mats Eriksson, ordförande SKL:s sjukvårdsdelegation, sade under Almedalen att han inte tror att facken har  riktig kontroll  över upproret. Det har han alldeles rätt i och det ska Vårdförbundet inte heller ha.  Inte under 24 000  är en fristående partipolitiskt oberoende rörelse som ingen utom de studerande ska kontrollera.  Att Vårdförbundet, Barnmorskorna,  Sjuksköterskor ryter   och  Inte under 24 000  driver frågor som vill skapa drägligare förhållanden för en klassiskt kvinnodominerad yrkeskategori visar enbart hur snett det har gått, att det är dags för förändring och att ingen av dessa grupper behöver bli kontrollerade eller  sanktionerade  från annat håll.

Tyvärr har det varit ytterst svårt att debattera lönefrågan med de styrande. Sex gånger har vi blivit inbjudna till SVT Debatt. Sex gånger har tillfrågade motdebattörer lyst med sin frånvaro. Vi har frågat oss vad de är rädda för?  Har de svårt att argumentera för den lön de ger sjuksköterskor och den arbetsmiljö som oroar blivande sjuksköterskor? Vågar de inte debattera dessa brännande frågor inför öppen ridå?

Nu verkar saker och ting ha förändrats. Efter en debatt under Almedalsveckan bjöds  Inte under 24 000  in till ett möte under hösten av Mikael Forss, biträdande sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, för att diskutera den uppkomna situationen inom vården, ingångslöner och hur nya studenter ska attraheras till studier inom omvårdnadsvetenskap. Detta ser vi på med intresse och tillförsikt.

Än mer anmärkningsvärt är att en debattmotståndare trätt fram. Under ett seminarium i Almedalen ställdes frågan om att möta  Inte under 24 000  i SVT Debatt till Mats Eriksson. Han svarade  Ja . Vi från  Inte under 24 000  ser detta som ett stort framsteg. Vi vill förändra synen på omvårdnadsvetenskapen. En vetenskap som ökar patientsäkerheten, sänker kostnaderna för samhället och som räddar liv.  En rimlig ingångslön visar på respekt inför vårt yrkeskunnande och är ett bevis på att omvårdnadsvetenskapen är en viktig del inom hälso- och sjukvården. En rimlig ingångslön som ligger i nivå med andra arbetsgivare på arbetsmarknaden kommer få oss studenter att se med hoppfullhet på framtidens landstings vård. En rimlig ingångslön kommer att göra sjuksköterskeyrket attraktivt och på så sätt generera nya studenter till utbildningarna. Vi är glada att denna fråga nu kommer upp till debatt, öga mot öga, hur brännhet den än är.

Relaterat material

"Uppfattas som en slit- och slängvara"

Sjuksköterskestudenter höjer lönekrav

Studenter ska luncha med Filippa

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev