Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Förnyelse av ambulanssjukvård sker redan

Publicerad: 25 februari 2013, 09:59

I Dagens Medicin den 13 februari efterlyser Helene Öberg (MP) en förnyelse av ambulanssjukvården i Stockholmsregionen. Faktum är att detta redan görs, skriver Lars Joakim Lund­quist (M).


Alliansen i Stockholms läns landsting genomför en historisk satsning på ambulanssjukvården där ett samlat grepp tas och genomsyrar hela verksamheten.

Tio nya ambulanser kommer tillföras inom de två närmsta åren – så stor ökning har historiskt aldrig skett.

Kombinerat med detta har kraven på larmsamtalet hos 112 skärpts genom en ny upphandling vilket resulterar i en mer kvalitativ bedömning över telefon samt en bättre dirigering av ambulans fram till patient.

Vi ser över ambulanssjukvårdens framtida IT-struktur som ska ge ett bättre beslutsstöd till personalen och har därtill inlett ett arbete för att möta den allt mer komplicerade trafiksituationen i Stockholms län.

Vi nöjer oss inte bara med att se över själva ambulanserna. Vi arbetar också för bättre flöden på akutmottagningarna och fler vägar för direktintag på avdelning.

Sammantaget är detta ett lyft för hela ambulanssjukvården och vi är glada över att modernisera och utöka en verksamhet som under Miljöpartiets tid i majoritet inte innebar mer än en enda nya ambulans i flottan.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News