Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Läkare i Västra Götaland tjänar sämst i landet

Publicerad: 28 maj 2008, 08:01

Lönepolitiken kommer att leda till rekryteringsproblem i det långa loppet, skriver Sigvard Åkervall.


Statistiken för läkarlöner i Sverige är inte någon munter läsning för läkare som arbetar eller som överväger att arbeta inom Västra Götalandsregionen. Medellönen för samtliga läkare i regionen ligger lägst i landet. Vid lönemätningen i november 2007 visade det sig att kategorierna AT-läkare och alla läkare sammantaget hamnade på sista plats av landet 21 landsting och regioner. ST-läkare och överläkare hamnade på plats 20 av 21 och specialister och verksamhetschefer på plats 18 av 21.

Bara distriktsläkarna kom hyggligt undan med en placering mitt i fältet i förhållande till landet i övrigt.

I den samlade lönestatistiken för perioden 2001 till 2007 framkommer anmärkningsvärda trender. Med undantag för en liten puckel under 2003 och 2004, har läkar­lönerna i Västra Götalandsregionen harvat runt i det absoluta bottenskiktet år efter år. Puckeln under 2003-2004 förklaras av att Läkarförbundet då stred hårt för att höja lönenivån för ”de trogna vingårdsarbetarna”, det vill säga för överläkare och specialister som stannat kvar länge på sin tjänst.

Mest nedslående är det att notera den stabilt låga lönenivån för de yngre läkarna. Under de senaste sju åren har ST-läkarna i Västra Götaland haft lägst lön i landet under fem år och under två år näst lägst.

Löneutvecklingen för AT-läkarna är extra intressant eftersom AT-läkarnas löner sätts ensidigt av arbetsgivaren och inte hanteras i lönerevisionen. Från att AT-läkarlönerna i början av decenniet låg i mittfältet så har de systematiskt pressats ner, år för år. Samma mönster kan man se för verksamhetschefernas löner, som dock höll sig på en skaplig nivå fram till 2005. Återspeglar detta regionens ointresse av att rekrytera läkare till chefsuppdrag?

De senaste årens löneutveckling för läkarna inom slutenvården i Västra Götaland visar att det finns en avsiktlig, systematisk och uthållig politik för att pressa och hålla nere läkarlönerna. Situationen är - inte att förvåna – mycket likartad för de två andra stora regionerna i landet; Stockholm och Skåne.

Ska detta accepteras?

Det är en sak att vara sparsam med budgetmedel men i det långa loppet måste en sådan lönepolitik leda till rekryteringsproblem och en ogynnsam sammansättning av läkargruppen sett från en kompetenssynpunkt. Vilka konsekvenser det får för vårdens kvalitet är inte svårt att räkna ut och det kommer att yttra sig som ineffektivitet och en konstruerad brist på resurser. Om man vill behålla kunniga och produktiva medarbetare och säkra den framtida rekryteringen går det inte att demonstrera en så tydlig ringaktning vid lönesättning av läkarna i Västra Götaland och framför allt inte av de yngre läkarna. Till detta kommer risken att förlora beställningar i kampen om uppdrag i en framtida globaliserad marknad.

Är detta frågor som finns med i en - som man borde kunna förvänta sig - seriös diskussion när regionledningen förarbetar och genomför sin löneöversyn; eller är det bara något som hänvisas till en spalt i ett klatschigt policydokument? Om inte – är det inte hög tid att tänka långsiktigt och hyfsa statistiken?

Sigvard Åkervall

Sigvard Åkervall
är ordförande i Älvsborgs södra läkarförening.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev