Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Lyssna på alla oss som lämnat kommuner och regioner”

SKR lägger problemet på sjuksköterskorna, istället för att se att problemet är organisationerna, skriver sjuksköterskan Birgitta Stiefler som arbetar i bemanningsbranschen.

Publicerad: 4 juli 2022, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Birgitta Stiefler, leg sjuksköterska.


Ämnen i artikeln:

SKRBemanningsföretag

Jag har arbetat i bemanningsbranschen till och från under ett antal år och jag har sett hur förutsättningarna för oss som valt att arbeta så har förändrats. För tio år sedan fanns det en glädje och tacksamhet över att man kom och ”räddade” en krissituation. Nu är det i stället så att vi används allt mer som baspersonal. Det är självklart inte optimalt och grunden för varje organisation ska vara att det finns personal som täcker behovet, och att det vid behov tas in kompetent hyrpersonal.

När nu Sveriges Regioner och Kommuner, SKR, går ut med ett förslag tillsammans med de 21 regionerna om att upphandlingen ska vara nationell och indelad i tre zoner, då förstår inte SKR att de sätter än fler vårdplatser på spel. Det läggs konstant fokus på våra ”höga” löner inom bemanningsbranschen men det glöms också bort att vi arbetar som timanställda och att det finns en stor osäkerhet i det. Visst är lönen en bidragande faktor men det är förmätet när det läggs fram som att det är den största orsaken till att vi valt att arbeta i bemanningsbranschen.  

Läs mer: Ny statistik: Här tjänar Vårdförbundets grupper mest

Vad SKR gör är att de lägger problemet på sjuksköterskorna, i stället för att se att problemet är organisationerna. Det går inte att bedriva sjukvård som man gjorde för 30 år sedan. Samhället ser helt annorlunda ut, på många sätt. Vi har en växande andel av äldre i befolkningen och vi har en ny generation arbetsföra som inte ställer upp på den stress som blir alltmer påtaglig på grund av för få vårdplatser. Vi har arbetsgivare som inbeordrar personal, som flyttar och minskar på semestrar, som spelar på den kollegiala sammanhållningen och vår empati gentemot patienterna. 

Kommuner och regioner har haft alla möjligheter att förändra strukturen i organisationerna. De har verkligen haft alla möjligheter att anpassa arbetsmiljön till de nya generationerna som ska ta över, men ytterst få har tagit det ansvaret. Istället gör man sjuksköterskorna till problemet. Med de nya riktlinjer som SKR ställer upp tvingar man den personal som slutat på grund av missnöje med organisationerna att inrätta sig efter dem, och i det sänka våra löner med 10 till 15 procent. De som vinner på detta är bemanningsföretagen som kommer att fortsätta ta ut sin profit, och kommuner och regioner. 

Som sagts innan är jag övertygad om att SKR kommer att vara förlorarna i detta. För de som valt att gå över till bemanning, och på så sätt vill bestämma över sitt eget liv och vägrar göra sig tillgänglig dygnet runt för att eventuellt bli inbeordrad, kommer att antingen fly sjukvården eller fly landet. 

Lyssna på alla oss som lämnat. Ställ frågor om vad som skulle få oss tillbaka, möt den nya generationen sjuksköterskor i deras behov, för de är guld värda i framtiden. De som nu arbetar inom hyrbranschen är innovativa, tänkande varelser som har enorm kapacitet. De ser att så som det fungerar i dag så kan inte ett kvalitativt arbete utföras där patienten är i fokus. Ta vara på dem och lyssna på dem, annars kommer sjukvården om några år att stå med än färre vårdplatser och ännu fler patienter som tyvärr fått sin diagnos såpass sent att deras möjligheter till tillfrisknande blivit begränsade.

När ska vårdpersonalens situation bli en valfråga?

Birgitta Stiefler, leg sjuksköterska

Kommentarer:

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten?

Klicka här!

Kommentarer publiceras dagtid vardagar efter granskning.

 

2022-07-07

Instämmer totalt. Hyrssk finns pga behov. Ändra organisationen om behovet av hyrssk ska kunna minskas. Så som vården för våra sjuka och äldre nu urholkas borde det bli ramaskri. Vården håller på att utvecklas till något helt kaosartat. Det kan jag se med mina år och erfarenhet. 

Leg ssk 60 år

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

SKRBemanningsföretag

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev