Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Miljöpartiet måste ta sina förtroendeposter på allvar

Publicerad: 24 februari 2011, 12:16

Om miljöpartiet vill vara med och påverka Nya Karolinskas innehåll så borde deras representanter komma på informations- och beslutsmöten, skriver landstingsrådet Stig Nyman (KD) i en replik till tre miljöpartister.


Stora i orden om Nya Karolinska är några ledande miljöpartister i Dagens Medicin den 16 februari, men på samma dags sammanträde med den särskilda beredningen för tillkomsten av Nya Karolinska fanns ingen miljöpartist närvaran­de.

Om det är meningen att ta partiet och dess företrädare på allvar, måste de ta sina politiska förtroendeposter på allvar. Frånvaron från informations- och beslutsmöten förekom även under förra mandatperioden i det politiska organ som då hade ansvaret för beredningen och upphandlingen. Detta trots en generositet från alliansen om förstärkt medverkan från partiet i fråga. Skärpning!

Under år 2011 kommer många, för att inte säga de flesta, av de allra mest avgörande frågorna för det nya universitetssjukhuset och för den delen sjukhusvården i Stockholms läns landsting att avgöras.

Om Miljöpartiet vill vara med och påverka, så duger det inte med yviga spekulationer i pressen. Det är genom att utöva det förtroende som väljarna har visat som synpunkterna kan vägas in.

Om miljöpartisterna i Stockholms läns landsting är intresserade av att påverka framtidens hälso- och sjukvård bland annat med utgångspunkt i framtidssjukhuset Nya Karolinska, då är de varmt välkomna till våra möten i frågan.

Stig Nyman
landstingsråd, Stockholms läns landsting (KD)

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev