onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Skriv en debattartikel i Dagens Medicin

Vad roligt att du vill diskutera vårdfrågor i Dagens Medicin! Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med vårt opinionsmaterial.

Publicerad: 6 juli 2021, 07:58

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån


Dagens Medicin riktar sig till dem som arbetar i sjukvården. Det är därför viktigt att din debattartikel delar detta perspektiv.

Skriv gärna kort – vi rekommenderar en textlängd på cirka 3 000 till 4 000 tecken inklusive blanksteg. Repliker vill vi hålla ännu kortare, högst 2 500 tecken inklusive blanksteg.

Mejla till: debatt@dagensmedicin.se 

Viss redigering av inkomna texter kan förekomma och rubriker sätts av redaktionen. Om texten behöver kortas eller bearbetas mer så kontaktar vi dig.

Bifoga bilder på debattörerna. Dessa bilder ska vara fria för publicering samt högst fem år gamla.

Vi ser hellre att referenser skrivs in i texten än läggs in som länkar. Fotnoter undviker vi också helst. Att du styrker dina faktauppgifter med källor är utmärkt, men i en debattartikel kan det räcka med en referens av typen ”enligt Nationella planeringsstödet 2021”.

Om du har en professionell koppling till ämnet du tar upp, så vill vi att du informerar oss om detta. Det gäller exempelvis om du arbetar på eller får uppdrag av ett företag som marknadsför produkter eller tjänster inom det om område du skriver om.

Dagens Medicin vill vara först med att publicera debattartiklar. Därför publicerar vi inte texter som tidigare kunnat läsas i andra medier, inklusive sociala medier. Vi vill inte heller att texterna sänds till flera redaktioner samtidigt.

Vissa debattartiklar publiceras på vår sajt dagensmedicin.se och andra i vår papperstidning. De texter som publiceras i papperstidningen läggs även därefter ut på sajten. Det kan dröja ett par dagar efter att tidningen kommit ut, eftersom vi publicerar en debattartikel om dagen på sajten. Detta för att inget budskap ska drunkna i mängden.

När din debattartikel är publicerad på vår sajt får du gärna dela en länk till den i sociala medier! Om du ändå själv vill publicera texten i sin helhet, exempelvis på en hemsida eller i en medlemstidning, så ber vi dig att vänta några timmar efter att vi publicerat texten på vår sajt. Kontakta oss gärna om du har särskilda önskemål kring detta!

Det kan ibland dröja några dagar innan du får svar på om din debattartikel blir antagen för publicering. Men alla texter som skickas in blir lästa och bedömda. Tack för att du har tålamod!

Lina Berg, debattredaktör

debatt@dagensmedicin.se

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev