Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

”Socialdemokraterna har inga egna förslag”

Publicerad: 28 Mars 2018, 05:00

Peter Carpelan (M), forsknings- och personallandstingsråd i Stockholm.

Foto: Anna Molander

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar genom att föreslå åtgärder som redan beslutats eller håller på att genomföras, skriver Peter Carpelan i en debattreplik.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting har som mål att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Därför har jag som ansvarigt forsknings- och personallandstingsråd, tillsammans med Alliansen, intensifierat arbetet med att behålla, utveckla och lyfta våra medarbetare.

Detta är än viktigare i dag, när såväl vårt landsting som övriga landsting och regioner har svårigheter med att rekrytera och behålla medarbetare inom framför allt akut- och slutenvården, då den allt större arbetsmarknaden utanför sjukvården lockar många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Landstinget kan och måste bli bättre, och därför fattade också fullmäktige år 2016 beslut om en strategi som pekar ut kompetensförsörjning, utbildning, vidareutbildning, lönebildning samt ledarskap som viktiga om­råden för medarbetarna. Strax före sommaren 2017 kompletterades strategin med en konkret handlingsplan, innehållandes 32 uppdrag. Tyvärr har S-ministern Helene Hellmark Knutssons parti­kollegor med Erika Ullberg i spetsen valt att stå utanför och tidvis förhala arbetet, vilket knappast är att måna om våra 45 000 med­arbetare.

Socialdemokraterna har heller inga egna förslag utan slår in öppna dörrar genom att föreslå åtgärder som redan beslutats eller håller på att genomföras. Två av uppdragen i handlingsplanen var att ta fram kliniska karriärer – kompetensstegar – för sjuk­sköterskor och undersköterskor, vilka nu håller på att förverkligas inom verksamheterna. För i likhet med läkarna behöver även övriga yrkesgrupper en tydlig karriärväg där ansvar, erfarenhet och utbildning återspeglas i en god löne­utveck­ling. Liknande kompetensstegar håller också på att tas fram för arbetsterapeuter, fysioterapeuter och psykologer.

Vi har ­accelererat arbetet från vårt håll.

Vi har även utökat antalet AT- och ST-tjänster för läkare, vi erbjuder full lön för sjuksköterskor under hela utbildningstiden till specialistsjuksköterska eller barnmorska och vi kommer att starta en vidareutbildning för undersköterskor inom akutsjukvård. Dessutom har landstinget så kallade juniora forskartjänster på flera olika nivåer, tjänster som nyligen utökades för att premiera klinisk forskning bland till exempel biomedicinska analytiker och sjuksköterskor.

Vi har accelererat arbetet från vårt håll. Regeringen borde fokusera på att utöka utbildnings­platserna på läkar- och sjuk­sköterske­programmen i hela landet i stället för att som nu portionera ut ettåriga statsbidrag som inte kan användas till långsiktiga åtgärder, som till exempel ökad grundbemanning eller generella lönehöjningar. För att landsting och regioner ska lyckas säkra kompetensförsörjningen i sjukvården behöver den socialdemokratiska regeringen och ansvarig minister ta sitt ansvar.

Relaterat material

”En bra välfärd börjar med personalen”

PETER CARPELAN

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev