Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Svältbudgetarna i Stockholmsvården måste stoppas”

Sjukhusen får inte uppräkning nog för att täcka befintliga löner och vårdcentralerna får fler uppdrag men ingen ökad andel av budgeten, skriver Talla Alkurdi (S) och Robert Johansson (S). (3 kommentarer)

Publicerad: 5 september 2022, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Talla Alkurdi (S), regionråd i opposition och Robert Johansson (S), biträdande regionsråd i opposition, båda Region Stockholm.

Foto: Anna Molander


Ämnen i artikeln:

Region StockholmSocialdemokraterna

Stockholm är landets rikaste region, men har landets längsta väntetider på akuten. Det råder brist på vårdplatser och vårdcentralerna är illa rustade för att kunna utföra sitt uppdrag. Problemen att rekrytera och behålla vårdpersonal, särskilt sjuksköterskor, blir allvarligare för varje år. Vårdpersonalen larmar själv om bristande patientsäkerhet och för få kollegor. Personalen är vårdens viktigaste resurs. Därför vill Socialdemokraterna i Region Stockholm ta tillbaka kontrollen över vården för att ge vårdpersonalen fler kollegor, öppna nya vårdplatser, rusta vårdcentralerna och korta köerna. 

Moderaterna har styrt Region Stockholm i 16 år och tar inte personalbristen inom vården på allvar. Istället ger man inte sjukhusen tillräckligt med uppräkning för att täcka befintliga lönekostnader, vilket blev tydligt då Moderaterna mitt under brinnande pandemi länge stod fast vid ett rekordvarsel på akutsjukhusen. Varslen drogs tillbaka först efter stark kritik från vårdpersonalen och omvärlden. Trots att vårdcentralerna får allt fler uppdrag ökar inte deras andel av sjukvårdsbudgeten. Vårdpersonalen sliter och det saknas såväl allmänläkare som distriktssjuksköterskor i primärvården i regionen. 

Läs mer: Här är riksdagspartiernas tre viktigaste vårdfrågor 

Vårt löfte är att Region Stockholm under nästa mandatperiod ska göra ett ordentligt omtag för att stärka vårdpersonalens villkor. Därför har vi lokalt tagit fram ett program för en bättre personalpolitik. De politiska förslagen har vi tagit fram efter dialog med representanter från de största vårdfacken. 

Vårt program för en bättre personalpolitik innebär bland annat att vårdpersonalen ska ha fler kollegor genom höjd grundbemanning med rätt kompetens och att personalen ska erbjudas arbetstider med rätt till återhämtning. Vi vill även ge möjlighet för vården att satsa på bättre löner som värdesätter erfarenhet och utbildning, särskilt inom dygnet runt-vården. En annan viktig punkt i programmet är att vi systematiskt måste arbeta med medarbetarnas möjligheter till inflytande och utveckling. 

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill också göra en utbildningssatsning för vårdpersonalen. Fler undersköterskor och sjuksköterskor ska erbjudas specialistutbildning inom sin tjänst. Vi vill att regionen ska starta en undersköterskeutbildning för att höja grundkompetensen. Antalet utbildningsplatser för läkare (AT/BT och ST) behöver bli fler och områden där bristen på vårdpersonal är som störst måste prioriteras. 

Vidare vill vi garantera vårdpersonalens rätt till fortbildning. Den som är anställd i Region Stockholm ska få möjlighet till minst tio dagars fortbildning per anställd och år. Regionen ska ta en aktiv roll i planering och uppföljning av vårdpersonalens fortbildning. Vi vill ställa krav på att alla vårdgivare, inte bara de regiondrivna, ska bedriva utbildning och forskning. Dessutom ska alla medarbetare få rätt förutsättningar att forska inom sin anställning i vården.

En klok personalpolitik kräver struktur och planering. Moderaterna har inte tagit det uppdraget på allvar. Därför vill vi att regionen ska analysera kompetensförsörjningen årligen och kartlägga aktuellt behov av rekrytering inom en fem- till tioårsperiod. Dessutom måste en ny kompetensförsörjningsstrategi och handlingsplan tas fram och komma ut i varje verksamhet.

Svältbudgetarna på sjukhusen och vårdcentralerna måste stoppas. Socialdemokraterna i Region Stockholms satsningar på vårdpersonalen finansieras genom att sjukhusen och vårdcentralerna får mer resurser. Största delen av vårdverksamheternas budgetar går till just personalen och våra satsningar på såväl sjukhusen som vårdcentralerna ska gå till att förbättra villkoren för alla som jobbar i vården. Så kortar vi köerna och ser till att fler får vård i tid. 

Det räcker nu. Det är dags att sluta slösa pengar på dålig personalpolitik. Det är dags att ta hand om dem som tar hand om oss.

Talla Alkurdi (S), regionråd i opposition i Region Stockholm med ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor

Robert Johansson (S), biträdande regionsråd i opposition med ansvar för personal­frågor.

 

Kommentarer:

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2022-09-05

Härligt! Ännu ett till bevis på att politiker inte har så mycket med sjukvården att göra.

Faktumet att inte ett enda ord om arbetsterapeuter, biomedicinska analytiker, dietister, fysioterapeuter, logopeder, psykologer eller kuratorer nämns säger mer än hela artikeln. Har ni ens koll på hur mycket rehabiliteringspersonal (AT/FT) sparar åt regionen genom att jobba med förebyggande insatser, t. ex fallpreventiva åtgärder så äldre inte behöver opereras lika ofta? Nä, förmodligen inte men däremot verkar ju allt vara bättre än de som styr i Region Stockholm just nu. 

Vårdpersonal

 

2022-09-05

Att Sveriges vårdpersonal erbjuder hög kvalité är det absolut ingen tvekan om. Politiker ska inte försöka ta åt sig äran, utan all äran går till vårdpersonal som har kompetens som NI politiker inte värdesätter och ni förtjänar absolut inte Sveriges lojala vårdpersonal som går med på att jobba trots usel arbetsmiljö och värdelös lön. 

Svara istället på varför ni inte värdesätter personal och gör absolut ingenting för att få tillbaka vårdpersonal som har slutat. 

Enligt Socialstyrelsen (2019):

146 283 Ej pensionerade sjuksköterskor. Bara 129 578 sysselsatta. BARA 97 647 sysselsatta inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg med boende.

20 388 Ej pensionerade fysioterapeuter. Bara 17 209 sysselsatta. BARA 11 816 sysselsatta inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg med boende.

59 559 Ej pensionerade läkare. 6 167 Saknar personnummer. Bara 44 165 sysselsatta. 39 883 sysselsatta inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg med boende.

13 049 Ej pensionerade arbetsterapeuter. Bara 12 287 sysselsatta. BARA 6 672 sysselsatta inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg med boende.

Man ser klart och tydligt att många väljer att inte jobba kvar eller jobba med annat.

Fakta 

 

2022-09-06

Marknadsmodellen på sjukvård i Region Stockholm har gett billig vård vilket kommer att drabba alla - även försäkringspatienter. Tillgången till utbildad personal är avgörande om vård kan erbjudas eller ej. Den billiga vården lär ni själva och era anhöriga få ta del av när ni blir äldre. Precis som vi och våra närstående. Och när vi, specialiserade, med lång erfarenhet väljer att ta hand om våra närstående själva i stället av att tjänstgöra lär det bli ännu mindre personal kvar i den kliniska vården. 

Le specialistsjuksköterska över 20 års erfarenhet

 

2022-09-06

Hej och tack för alla kommentarer. 

Först som svar till ””Vårdpersonal””; bra poäng! Den som följt mitt politiska arbete tidigare än denna debattartikel vet att jag flera gånger lyft biomedicinska analytiker, dietister, fysioterapeuter, logopeder, psykologer och kuratorer men inte bara dom utan även sjukhusfysiker, mentalskötare, medicinska sekreterare och alla andra viktiga kategorier inom sjukvården och på våra sjukhus. Som exempel denna debattartikel från 2014 ( https://www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/ge-vardpersonalen-inflytande-och-makt-over-sitt-arbete/ )

””Fakta”” undrar på varför vi inte värdesätter folk och hur vi ska få tillbaka dom? Faktum är att vi inte styrt Region Stockholm på 16 år. Får vi makten vill vi satsa 3 miljarder på sjukhusen i vår Region för att just kunna ge personalen bättre villkor, högre löner, schemaläggning med möjlighet till riktig återhämtning och fler kollegor. Det är så vi tror att vi lockar tillbaka den personal som slutat och som behövs för att kunna öppna stängda vårdplatser.

Vill ni fortsätta samtalet kommer jag mer än gärna ut till er arbetsplats. Mina kontaktuppgifter finns på Region Stockholms hemsida. Allt gott!

Robert Johansson

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev