Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Vi har en bättre lönemodell”

Publicerad: 11 september 2014, 07:23

REPLIK Landstingsrådet Anna Starbrink (FP) svarar på ett inlägg från Håkan Jörnehed (V) apropå sommarläget i Stockholmvården.


Sommaren har varit tuff i vården. Medarbetare behöver få ta ut sin semester, och även om vården planerar för att ha maximal kapacitet för akuta situationer uppstår ibland överbeläggningar. Grunden är inte en brist på resurser eller fysiska platser – problemet är framför allt en brist på sjuksköterskor. Däri har Håkan Jörnehed (V) förvisso rätt i sitt inlägg i Dagens Medicin den 27 augusti. Det är hans lösning som brister.

Vi har anställt många fler sjuksköterskor de senaste åren, men vårdbehoven ökar också. Efterfrågan på vård minskar inte längre lika mycket under sommaren, vilket gör situationen då särskilt ansträngd. Samtidigt ser vi att vården är en relativt attraktiv arbetsplats, landstinget får gott betyg i medarbetarenkäterna. Vi ser också att många vill bli sjuksköterska – söktrycket är stort.

För att göra vården till en bättre arbetsplats måste vi erbjuda god arbetsmiljö, goda arbetsvillkor och även karriärmöjligheter. Det måste gå att utvecklas i jobbet och få en lön som svarar mot den ökade kompetensen och erfaren­heten. Vi måste höja sjuksköterskors löner, det är helt klart! Frågan är hur vi gör det.

Ingångslöner för nyutexaminerade sjuksköterskor är en bricka, men bara en. Ingångslönerna är en fråga mellan sjukhusen som arbetsgivare och deras anställda. Men jag prioriterar politiskt allra främst en bättre löneutveckling. Man ska ha en bra lön när man börjar arbeta, och sedan ska man med tillförsikt kunna se fram emot att stigande erfarenhet, ökat ansvar, vidgad kompetens och specialisering genom vidareutbildning, lönar sig. Därför satsar vi på lönerna för specialistsjuksköterskor och därför vill Folkpartiet inrätta karriärtjänster för sjuksköterskor med nationell finansiering. Vi vill se en modell motsvarande skolans förstelärare, som Folkpartiet genomdrivit, även i sjukvården.

Håkan Jörneheds omsorg om vårdens medarbetare klingar tyvärr rätt falskt. Hans politik syftar till att förbjuda de privata vårdföretag som har närmare 20 000 anställda bara i Stockholm. Till alla dem är det beska beskedet att deras arbetsgivare ska för­bjudas och bekämpas. Det vore att ta många steg tillbaka för vårdens många medarbetare, för att inte tala om för patienterna!

Relaterat material

deb”Det går att höja sjuksköterskors löner"

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev