söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Vi hoppas att förbättringen ska ge högre kvalitet

Publicerad: 1 mars 2019, 06:00

Resurserna kommer nu att i större utsträckning gå till dem med störst behov, skriver två regionråd i Stockholm i en replik om vårdvalet för fysioterapi. Foto: Anna Molander

Resurserna kommer nu att i större utsträckning gå till dem med störst behov, skriver två regionråd i Stockholm i en replik om vårdvalet för fysioterapi.


Som företrädare för Region Stockholm välkomnar vi Louise Sandbergs inlägg där hon lyfter vårdvalet för specialiserad fysioterapi (sjukgymnastik).

Specialiserad fysioterapi är ett viktigt komplement till den medicinska behandlingen för människor med kroniska och komplexa diagnoser.

Alla de vårdgivare och fysioterapeuter som är verksamma inom vårdvalet utför dagligen ett oerhört viktigt arbete för att göra dessa människors liv bättre, och bidrar till att de kan få fler år utan sjukhusvistelser.

Det finns 39 vårdval i Stockholm. Målet med varje vårdval är en ökad valfrihet och bästa tänkbara livskvalitet för patienten. Därför tillför vi nu i ett första steg 35 extra miljoner kronor till vårdvalet för specialiserad fysioterapi. Detta har skett i dialog med både patienter och utförare och tagits emot positivt. Resurserna kommer nu att i större utsträckning gå till dem med störst behov. Exempelvis kommer den fysio­terapeut som arbetar med ortopedisk manuell terapi, OMT, så som Louise Sandberg, kunna få förhöjd ersättning.

Vi hoppas att denna förbättring ska leda till högre kvalitet i vårdmötet med patienten, där vårdgivaren kan lägga mer tid på dem med störst behov. Det i sin tur leder till att arbetsmiljön upplevs mer tillfredsställande för alla de fysioterapeuter som möter patienterna i vardagen.

Replik på:

”Vårdvalen i fysioterapi har minskat valfriheten i Stockholm”

ELLA BOHLIN (KD) OCH TOBIAS NÄSSÉN (M)

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev