Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Vi samverkar gärna med S om vårdvalen”

Publicerad: 9 mars 2015, 06:00

Från vänster Anna Starbrink (FP), hälso- och sjukvårdslandstingsråd, Marie Ljungberg Schött (M), sjukvårdslandstingsråd, Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd, och Karin Fälldin (C), gruppledare hälso- och sjukvårdsnämnden, samtliga Stockholms läns landsting.

Tack vare vårdval får människor välja själva i Stockholm, skriver fyra allianspolitiker.


Vi välkomnar Socialdemokraternas vilja till dialog kring hur vårdvalen i Stockholms län kan bli ännu bättre.

Vi ska följa upp och vid behov se över vårdvalen och förbättra ersättningsmodeller för att få bästa möjliga vård, i rätt omfattning, utifrån stockholmarnas behov. Här samverkar vi gärna kring långsiktiga lösningar.

För att få fram tillförlitliga system kring detta behövs gemensamma diskussioner som resulterar i att vi kan fortsätta i riktning mot det mål både vi och Social­demo­kraterna vill nå: en god hälsa för hela länets befolkning. Här är vårdvalen grunden. Tidigare kunde äldre människor få vänta förgäves på en hörapparat. Barn kunde få vänta i upp till två år på att utredas för dyslexi.

Så är det inte längre. Tack vare vårdval får människor välja själva i Stockholm. Tack vare vårdval slipper människor köer. Vi ska aldrig mer gå tillbaka till ett system där medborgarna inte får hjälp i tid.

Relaterat material

”Sluta blunda för vårdvalens problem”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev