Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Vi vill locka fler sjuksköterskor att välja iva”

Målet är att ge vägledning in i yrket – inte att sänka kompetenskraven, svarar David Konrad, funktionschef för Perioperativ medicin och intensivvård på Karolinska universitetssjukhuset.

Publicerad: 11 juni 2021, 11:15

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

David Konrad, funktionschef för Perioperativ medicin och intensivvård, PMI, på Karolinska universitetssjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetIntensivvårdVårdförbundetCovid-19

I en debattartikel i Dagens Medicin 10 juni passar Vårdförbundet på att föra fram sina viktigaste stridsfrågor med att ta sin utgångspunkt i Karolinska universitetssjukhusets intensivvård. Jag delar Vårdförbundets oro över den nationella kompetensförsörjningen av specialistsjuksköterskor i allmänhet och intensivvård i synnerhet. 

Karolinska har åtminstone sedan 2009 lyft denna fråga och i Region Stockholm står Karolinska för mer än 65 procent av den verksamhetsförlagda utbildningen, långt mer än vår andel av intensivvården i regionen. Karolinska har vårdat mer än 1000 covid-patienter på iva, 11 procent av hela landets antal, och uppvisar en mycket hög överlevnad jämförelsevis. 

Läs även: Vårdförbundet och Kommunal säger ja till nytt krislägesavtal 

Som Vårdförbundet skriver så är det våra sjuksköterskor, läkare och undersköterskor som stått för den bedriften, men även våra chefer. Priset för denna remarkabla insats har varit högt med tunga och långa arbetspass under lång tid, och 20 procent av våra iva-sjuksköterskor har valt att avsluta sin anställning hos oss. Naturligtvis har vi utbildat och rekryterat nya kollegor men vi har tappat kompetensår. 

Den absoluta majoriteten som sagt upp sig har både svarat på avgångsenkäter och haft avslutningssamtal. Vi genomför nu samtal med alla våra iva-sjuksköterskor för att förbättra arbetsmiljön och tillsammans med våra kollegor skapa bättre förutsättningar att bedriva ännu bättre intensivvård.

Som ett led i att skapa ett större intresse för iva har vi valt att anställa sjuksköterskor med erfarenhet men som ännu inte påbörjat specialistutbildning. Sådana koncept, ofta kallat basperiod/basår, är välkända inom flera specialiteter. Dessa sjuksköterskor kommer att arbeta under handledning med utvalda patienter där medicinsk säkerhet upprätthålls. Målet är att locka fler att välja iva och att erbjuda en möjlighet att pröva på yrket och miljön innan man går in i utbildningen, inte att sänka kompetenskraven. Detta vet Vårdförbundet. Dessa blivande kollegor kommer att vara färre än 10 procent av ivas sjuksköterskor.

Vad gäller årets löneöversyn så väljer Vårdförbundet att inte nämna att Karolinska universitetssjukhuset har avsatt nästan dubbelt så mycket i årets lönerevision för specialistsjuksköterskor som för sjukhuset i övrigt. Allra mest för iva-sjuksköterskor som fick löneökningar på 4,1 procent, vilket kan jämföras med 3,9 procent för övriga specialistsjuksköterskor och 2,2 procent för övriga sjukhuset. Fördelningsprinciperna har vi lokalt varit överens med Vårdförbundet om.

Jag vill understryka att vi vill samma sak. Hög tillgänglighet, god och säker vård för våra patienter och professionsutveckling för alla medarbetare.

Karolinska universitetssjukhuset har det senaste året visat prov på framgång efter framgång. Intensivvården är inget undantag.

David Konrad, överläkare, med dr, funktionschef Perioperativ medicin och intensivvård, PMI, Karolinska universitetssjukhuset

 

Replik på:

”Karolinskas ledning är ute på hal is”

Kommentarer:

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev