Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Vuxna med adhd kan visst få läkemedel"

Publicerad: 3 juni 2009, 09:37

DEBATT: Peter Lönnroth och Karin Lendenius, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör respektive läkemedelschef i Västra Götalandsregionen, besvarar inlägget från Henrik Ragnevi om medicin vid adhd.


Henrik D Ragnevi beskriver i Dagens Medicin nr 22/09 och på dagensapotek.se att vuxna med adhd förvägras medicinering med centralstimulerande läkemedel i Västra Götalandsregionen.

Detta är en missuppfattning. I regionen finns i dag ett flertal vuxna med adhd, som får behandling med centralstimulerande läkemedel (metylfenidat).

Arbete med regionala riktlinjer/vårdprogram för utredning och behandling av vuxna med adhd pågår och planeras vara klart inom de närmaste månaderna. Som förut gäller följande rekommendationer:

» De ungdomar som är under behandling och som blir vuxna ska få tillgång till fortsatt behandling efter behov inom vuxenpsykiatrin.

» Behov av utredning och behandling prövas som alltid individuellt av ansvarig läkare.

Henrik D Ragnevi är välkommen att ta kontakt med någon av undertecknade för mer information om sakläget och fortsatt utveckling av denna läkemedelsbehandling.

Henrik Ragnevi: "Stopp för läkemedel mot adhd är ett obegripligt svek"

Peter Lönnroth är biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och Karin Lendenius är läkemedelschef i Västra Götlandsregionen.

Peter Lönnroth och Karin Lendelius

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev