Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

1 maj är ASEA här - världens dyraste saltvatten!

Publicerad: 13 april 2013, 18:53

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Om två veckor börjar på allvar rekryteringen av "fristående återförsäljare" för världens dyraste saltvatten som nu skall lanseras även i Sverige. Få av de återförsäljare som går in i pyramidens bas kommer avancera till en nivå där de ens får igen sina satsade pengar, och än färre kommer att kunna försörja sig på att sälja saltvatten i flaska.

Via redaktionen fick jag ett mail där en Pia Eriksson ville att jag skulle lära mer om ASEA-vattnet som både jag och kollegan Andreas Eenfeldt bloggat om och stämplat som humbug av värsta sort. Pia skrev: "Kan du fråga Mats om han skulle vilja prata med några läkare i USA som har erfarenhet av ASEA så att han får den info han behöver av någon som pratar hans "språk" så att han inte gör bort sig totalt innan han har tagit reda på all fakta om produkten. Det är alltid enklare att lära om nyheter, både forskning och erfarenhetsbaserad från andra som har samma bakgrund."

Jag svarade Pia Eriksson att jag inte var intresserad av "erfarenhetsbaserad" reklam från någon förvillad amerikansk kollega, men jag var tacksam om hon kunde tipsa om någon trovärdig vetenskaplig behandlingsstudie. Än har hon inte svarat.

Det är lite synd att pyramidbolaget inte valde 1 april som startdatum i Sverige, det hade varit mer passande. Nu blir det 1 maj som Sverige officiellt skall öppnas som marknad för det hälsobringande lösningen med "redox-molekyler". Men det finns några svenska anhängare av saltvattnet som redan tjuvstartat genom att registrera sig i som försäljare på andra marknader.

Tidigare Rednex-sångerskan Annika Ljungberg driver numera bolaget Friskhuset där hon bland annat säljer "detta unika cellvatten". Annika verkar ge saltvattnet och inte skolmedicinen äran för att hennes allvarliga blodsjukdom lyckligen gått i remission. "ASEA har den höga ph-balansen 7.0, så det är basiskt !!! Och det innebär bl a även att vattnet ph-neutraliserar och stabiliserar mitt blodsocker."

Profeten Mikael Enroos och hans hustru Sanna leder församlingen Kraftkällan i Järfälla, "en apostolisk bas med ett profetiskt svärd". Enroos förstår också Internationella Profetskolan. De ligger bakom hemsidan rezponslife.se som gör reklam för ASEA och som ASEA-försäljare har paret avancerat i pyramiden till nivån "Director 700". Det är dock en bit kvar till pyramidens topp där "Triple Diamond Executives" befinner sig.

Gunvor Engström är ordförande i Friskolornas Riksförbund, men också ASEA-försäljare, och det var via hennes blogg som jag lärde mig att ASEA-Sverige öppnar på arbetarnas högtidsdag. Engström hade varit i Oslo och sammanträffat med ASEAs amerikanska företagsledning. "Vattnet bidrar till att effektivisera cellernas kommunikation med varandra som är en nödvändighet för skadade celler ska kunna repareras eller försvinna."

Boris Aranovich, upphovsmannen till bioenergihealing som han undervisar om på Axelssons Gymnastiska Institut,  är ytterligare en av ASEA-vattnets tillskyndare i Sverige. "ASEA är tidernas mest revolutionerande och banbrytande produkt för hälsa och prestationsförmåga. ... ASEA innehåller molekyler med beteckningen Redoxsignaling molecules. De är livsnödvändiga ... men produktionen avtar med åren och som 70 åring har du bara 10 % av den produktion du hade som 15 åring."

Det finns redan en lång lista på registrerade svenska återförsäljare av ASEA-drycken. Vissa personer har berättat för mig att de bara registrerat sig för att prova för eget bruk. Andra hävdar att de har blivit registrerade som återförsäljare av någon bekant som vill klättra i pyramiden. Om ni har släktingar eller bekanta som funderar på att gå in i pyramidförsäljning, avråd dem om ni kan. Vare sig det gäller broccolitabletter, Herbalife, Forevers aloe vera eller saltvattnet  ASEA.

MATS REIMER

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News