Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Främmande trupper har siktats

Publicerad: 3 december 2009, 09:59

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Tidigt i morse upptäcktes den förste inkräktaren i en av sjukhusbibliotekets bokhyllor märkt ”Nyheter”. En stor, stöddig uniformsklädd figur med ryggsäck vägrade keramiskt kallt att flytta på sig. I samma ögonblick siktades en mindre porslinspatrull troligen utsänd i rekognosceringssyfte. Bättre fly än illa fäkta, tänkte vi, och försökte med kringgående rörelser i syfte att undvika närkontakt, men för sent. Kritiskt läge uppstod.

Hela sjukhusbiblioteket invaderades nu av främmande trupp. Ingen möjlighet till reträttt. Surrender är vad som gäller inser vi alla och Gud hjälpe oss.

Överallt var de, lurade bakom ”Nursing Research” och ”Författningshandboken 2009”, stampade på ”Dynamisk psykiatri”, paraderade segervisst bland den nyinköpta litteraturen, barnavdelningen förlorad med ”Doctor Ted” på sned och en elitstyrka hade till och med avancerat ända fram till informationsdisken.

Andra hade helt fräckt hoppat upp på borden och vissa låg helt utslagna efter övermåttan för mycket mumma alternativt misstänkt glöggförgiftning uppblandad med svårt seriöst julmust-intag. Trupperna var mestadels iklädda röda mer eller mindre välsittande uniformer med ett slags vita banderoller här och där samt röda luvor. Långa vita skägg förekom ymnigt liksom glitterkamouflage.

Kära läsare, detta måste vara allvar och det ryktas att de främmande ockupationsstyrkorna ur Tomtarnas armé med hemvist Lappland är här för att stanna till medio januari 2010. Jingle Bells på Er!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev