Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Fransk sjukhusmat

Publicerad: 9 November 2017, 08:00

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Meny från ett sjukhus i norra Frankrike och trerätters måltider, bien sûr!

Tomate vinaigrette

Boeuf Mironton

Pommes vapeur persillées

Yaourt

Fruit

Pain salé

Vad sägs om denna franska sjukhuslunch? Un menu inte alltför dålig, eller hur?

Den akut inlagda patienten hade fått sig några betablockerare för mycket och fick därmed tillfälle att testa det franska sjukhusköket. Varje måltid på l´hôpital innehöll förrätt, huvudrätt, ost, frukt och bröd.

Paltbröd med stekt fläsk och löksås kan vi spisa här på det svenska sjukhuset inklusive salladsbuffé, bröd, smör samt kaffe eller te i salongen utanför sjukhusmatsalen. Inte alls något fel med det, men medge att det låter elegantare, luxuösare och delikatare när menyn är en francais!

ING-BRITT PERSSON

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev