Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Gäddhäng och skrumprumpa

Publicerad: 21 mars 2012, 17:52

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Har du bilringar, volanger, apelsinhud, två eller flera hakor, putmage, hängbyst, stekta ägg s k flytande byst, gäddhäng och skrumprumpa dvs tvättbrädan baktill? Då är du knappast man utan nästan säkert kvinna för det är bara kvinnor som råkar ut för dessa små förändringar. En man är en man och han drabbas inte av sådant dumt. Eller så har han klen syn, men ögon som en jaktfalk-bilinspektör när det gäller kvinnors förändringar. Selektiv syn kallas det.

Bilringar och volanger – bah! Intressera dig lagom mycket för mat och motion, men kanske ännu mera för det världspolitiska dagsläget. Mera kan du inte göra.

Apelsinhud? Någon ska ha det också och är det inte värre så. Fokusera litet mer på härliga brandgula apelsiner, tänk på hur goda och vitaminrika de är!

Hängbyst? Haha! Gläd dig åt att den är frisk! Om inte – ta bort det som går att ta bort.

Två eller flera hakor? Bättre det än ingen alls! Skratta så att de hoppar!

Putmage? Var glad att du har en mage!

Hängbyst & stekta ägg s k flytande byst? Gläds över dina ägg vilken form de än har! De kan inte hela livet serveras kokta.

Gäddhäng? Om siktet är inställt på modellkarriär i New York finns det möjligen anledning att sörja.

Skrumprumpa? Fall på knä alternativt sätt dig ner och gläd dig åt att du överhuvudtaget har en rumpa!

När det blir höst är det inte särskilt meningsfullt att acka och oja sig över att sommaren är slut och ingen vår i sikte. Vintern väntar, bäst att klä sig därefter, sköta om sig på bästa sätt och täta mot drag. Se där, en hållbar filosofi!

Vem bryr sig? So what! Tänk om kvinnor kunde tänka så! Det anser i varje fall välrenommerade stilgurun Camilla Thulin och kanske fler med henne?

Sedan kan det förstås inte skada med litet stil och stiltips som Camilla generöst delar med sig av i sin nya bok "Stil med Thulin" där hon inte skräder orden. Vi får en ordentlig genomgång av vad stil är och hur vi kan få den. Vi kvinnor alltså. Tursamt nog har Camilla också skrivit en bok som heter "Karlar med stil : en inspirationsbok för män som vill snygga till sig" och den kom 2007. Tursamt nog finns den för 99 kr på bokrean och säkerligen finns det en hel del män som behöver snygga till sig.

Som av en händelse (!) råkade jag häromdagen få syn på en gammal film som ligger ute i hela sin längd på Youtube: "The Stepford Wives" (Fruarna i Stepford) med Katharine Ross. Du som inte var född då kan kika på vad vi såg 1975! Amerikansk film baserad på en roman av Ira Levin och regisserad av Bryan Forbes. Väldigt mycket 70-tal och mycket nöje! Vi ska nog vara glada, vare sig vi är män eller kvinnor, att vi inte bor i Stepford ...

http://www.youtube.com/watch?v=xuG8D8oUn_8&feature=related

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev