Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Hälsominister kan vem som helst bli!

Publicerad: 20 mars 2017, 09:55

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Vem som helst kan utropa sig till hälsominister utan att något särskilt händer. Ja, polisen lär inte komma, eller hur? Nu har vi redan en regering full med ministrar som sliter så gott de förmår och förstår. Hur vore det med några skojiga hjälpministrar? Till statsministerposten kampanjar redan stand up-komikern Özz Nûjen. Då kan han avlasta den statsminister som vi redan har. För att se prov på Özz Nûjens politik, leta på youtube för där finns flera statsminister-smakbitar.

Vår folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister får ett par stöttande kvinnor på var sida, Gunilla ”Fråga doktorn” Hasselgren samt fotbollstränare Pia Sundhage.

Finansministern skänker vi två herrar nämligen Lyxfällans Magnus Hedberg & Patrick Grimlund. Då vore det väl själva Prusiluskan om det inte blir ordning på finanserna!

Civilministern kan assisteras av duon Morgan Alling och Lars Lerin. Nu riskerar det bli för gôbbigt, så in med Lill Lindfors!

Kultur- och demokratiministern får ståta med Björn Ranelid vid sin sida vilket blir a match made in heaven.

Till assisterande justitie- och migrationsminister utser vi Janne Josefsson som samtidigt kan jobba med litet Uppdrag Granskning. Nu liknar det herrklubb, så vi slänger in ”Babben” Larsson för att jämna ut.

Finansmarknads- och konsumentministern, tillika biträdande finansministern får råg i ryggen av Sverker ”Plus” Olofsson.

Miljöministern får en hjälpande hand av Frank ”Bonderöven” Erichsen som vi kallar in från Danmark.

Inrikesministern å sin sida lutar sig mot hela svenska folkets Claes Elfsberg & Lill-Babs. Jo, pensionärerna måste in!

Landsbygdsministern biträds av Underbara Clara dvs Clara Lidström, en äkta norrländska tillverkad i Västerbotten.

Arbetsmarknads- och etableringsminister? Vilken support behövs? Här lånar vi ut Emma Arnesson från Region Jämtland Härjedalen. Du som inte vet vem Emma är, googla! Vid närmare eftertanke förstärker vi ytterligare med ett dagledigt gäng från Rosengård som är redo träda i tjänst omgående.

Närings- och innovationsministern stöttas av vem? Ska vi våga sätta in erfarne Bert Karlsson tillsammans med ett hårt gäng från Rinkeby? Kan bli rejäl crossover-cooking med otraditionellt fräscht nytänkande.

Barn-, äldre- och jämställdhetsministern ledsagas av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Lättare PR-uppdrag sköts av Sveriges äldsta bloggare, 104-åriga Dagny Carlsson med valspråket ”Man ska inte gamla till sig i förtid!” Fick ni, småkillar och småtjejer på 50-60 bast som gnäller om pension redan nu!

Flera ministerposter är obesatta, men vid lagbyggande och seger vill vi ha Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. För vanligt folkvett etikettexpert Magdalena Ribbing som delar tjänsten ihop med följande duo som visar hur man lever ett snällt liv. Missa inte detta:

https://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0

Den viktiga utbildningsministerposten måste få rejäl assistans eftersom det gäller våra barns framtid. Komplettera med en coach/fotbollstränare/militär för att bättra på ordningen i skolan, så att undervisning kan ges.

Utrikesministern måste försöka klara sig själv, men i stressiga lägen är författaren Björn Ranelid fenomenalt flexibel i representationssammanhang. Författaren och psykiatern Åsa Nilsonne med gedigen utlandserfarenhet får rycka in litet där och där med benägen hjälp av Zara Larsson för att nå ut ungt.

Vd tror ni om denna laguppställning? Visst ja, vi har ingen som täcker försvarsministern på hans viktiga post. Sorry, Manchester United, vi tar tillbaka Zlatan Ibrahimovich. Vi behöver din klack och nick, Ibra! Finliret med diplomati och sådant får den ordinarie försvarsministern stå för.

Präster, samer och en pärskans massa andra grupper som ”Djurens Rätt” är inte representerade bland ministrarna här ovan, så ni ser, det är inte så lätt att utse (hjälp-) ministär. Skälls och morras hotfullt gör det här bakom mig. En långsamdrivande jakthund av lågbent braquetyp, Elsa a Basset hound och en ståtlig schäfer vid namn Rex vill säga sitt.

Härmed har Sjukhusbibliotekarien utropat sig till extra regeringsbildare!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News