Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Hälsosam kväll utan TV

Publicerad: 28 januari 2011, 15:29

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


En januarikväll utan TV – vad kan vi hitta på? Förslagsvis en rask promenad efter middagen, aftonvarden, supén, dinéen eller vad vi nu kallar kvällsmålet.

Sedan är det dags för sköna läsfåtöljen och ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?” Just det, vi ska tillbringa kvällen i sällskap med Nisse. Ja, ni vet välkände Nisse Simonson, pensionerad kirurg som ofta medverkar här på Dagens Medicin. En rejält sympatisk karl från Republiken Jämtland som har kommit ut med böcker som Hjärnbruk, Hjärnvägar, Hjärnpiller och Hjärngänget. Nu är det just frågan om varför mår vi så dåligt när vi har det så bra som vi ska ägna värsta TV-fria kvällen åt att försjunka i.

Hur kan vi göra för att styra våra liv så att vi mår så bra som det går och känner oss så lyckliga som möjligt? Nisse Simonson resonerar enkelt och vardagligt kring detta delikata ämne. Han skriver lättläst, intressant, livsklokt med mycket humor och bjuder generöst på sig själv. Nätt samlat i en bok på 140 sidor och bra många kapitel – kanske till och med alla för det här är roligt -– klarar vi av efter en tuff arbetsdag i vården, eller hur? Om inte, så räcker lyspärlorna till ännu fler härliga TV-fria kvällar eller varför inte när som helst när det är dunkelt ute, inne och i livet.

Vi mumsar i oss ett friskt äpple, avslutar med en sirlig kopp örtté i våra blårosiga Royal Doulton och vad är bönder som söker fruar, stjärnor på fort och idoler hit och dit mot en rackarns livsinjektion!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News