Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Hälsosamt kriminell påsk?

Publicerad: 12 April 2019, 05:35

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Nej, kära läsare, här ska inte begås några brott i påsk utan Sjukhusbibliotekarien vill bara tipsa om en högst originell deckare. Perfekt avkoppling för alla som tänker sig tillbringa påskdagar på sofflocket.

En faiblesse för krokodiler har Sjukhusbibliotekarien alltid haft ända sedan barndomens finskor i äkta krokodil. På den tiden var syntetskor tämligen sällsynta. Därför kunde även barn äga ett par äkta krokodilloafers. Barn är barn och tappar lätt bort saker så även krokodilskorna. Spårlöst försvunna en hel sommar trots att en tidig version av Missing People finkammade stora områden. Mot hösten hittades ett par misstänkta föremål utomhus i ett dike av en förälder ganska så argsint. De nätta flickskorna hade transformerats till något som liknade småreptiler, böjda och tärda som de var efter ett omväxlande liv i regn och sol under många sommarveckor. Därefter blev det inga fler krokodilskor.

Vi förspiller inte mer tid i krokodilnostalgi utan drar nu direkt till krokodilträsken i Australien via recensionen från Bokus:

”SEX MINUTER, det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom. Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv, Ted Conkaffey.”

Mor till denna komplexa deckare, ”Crimson Lake” som utkom på svenska 2018, är den bästsäljande, prisbelönta australiska författaren Candice Fox.

En misstänkt pedofil och en dömd mördare bildar ett team för att lösa ett försvinnande – bra osannolikt, eller hur? Men bra spännande!

ING-BRITT PERSSON

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev