Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Hälsosamt träningspass inför julen?

Publicerad: 19 december 2017, 06:56

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Många, många är vi som tänker på andra, men sätter oss själva allra sist i juletider. Känns det igen? Visst, väldigt behjärtansvärt, men ibland vore det kanske sundare att ransonera sig litet.

En god vän ligger just nu i hårdträning för att klara av den svåra konsten att tänka mera på sig själv. Coachen i bakgrunden är en erfaren Basset Hound, det vill säga långsamdrivande jakthund av lågbent braguetyp, men vanligast som sällskapshund – och vars hjärna verkar fungera helt perfekt. Vi skuggar det såta paret under ett av träningspassen:

"Me, me, me!", piper Ms M prövande, med svag och ynklig röst – och får minsann ett gillande brummande till svar bortifrån korgen. För i den ligger en varelse som alltid är helt och fullt uppfylld av sig själv och som aldrig skulle drömma om att se till någon annans behov före sina egna.”

Kära läsare, vem tror ni alltid är mest glad och helgjutet nöjd?

Låt oss försöka med ett träningspass: Me, me, me! Och igen, me, me, me! Nu tar vi det ända nerifrån magen: ME, ME, ME! Inte alls så lätt med sådana här jympapass, konstaterar Sjukhusbibliotekarien andfått och går för att konsultera Sjukgymnastiken här intill.

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev