Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Hur farlig är smittan?

Publicerad: 28 juli 2014, 13:54

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Homosexualitet smittar anser en del människor i världen. Smittsamma skratt och smittsamma gäspningar känner vi till. Man säger att skilsmässor i bekantskapskretsen smittar. Smittar fattigdom?

Mat och vatten ger vi till övergivna katter och utsvultna hundar. Vi förbarmar oss. Vi för dem till Kattakuten i förhoppning om att de ska få ett nytt hem och slippa avlivning.

Vi ligger i soffan och följer fascinerat TV-program där någon hundälskare räddar vovvar från gatan och tränar dem för ett liv i en ny familj. Vi gläder oss med alla familjemedlemmarna, hundtränaren och hunden som får ett nytt hem. Idel sol och idel lycka. Det känns varmt om hjärtat. Hjärtevarmt.

Vad gör vi med vita tiggare som har flera barn här på vår bakgård? Jagar undan den smygande katten som saknar bjällra om halsen. Vi samlar några gamla bär och väljer ut diverse småskulor som kan passa en liten måsungemage. Ingen tacksamhet får vi, bara ett uppfordrande skri om mer, mer, mer. Vita fiskmåsar som har ungar är inte att leka med! Ibland reder de sig ett bo i vår skorsten. Det finns passionerade djurvänner som är beredda att fly till hotell under tiden ”uthyrningen” pågår.

Tiggarna utanför våra affärer då? Vi blir illa till mods, irriterade och till och med arga.

På ”dom där” som stör oss just när vi ska handla litet gott till sommarens grillkväll.

Vi pustar i den tropiska hettan och att man inte ska få vara ifred ens under sin semester när man har slitit hela året och allt.

Fast tänk om det var din bror eller din syster som satt där invid papperskorgen i värmen ... Om vi låtsas så? Vad gör vi då?

Ett vitt portionsbröd kostar 1,90 kr, en Cherry Coke cirka 7 kr och en fin nektarin lär inte ruinera oss. Inte en kexchoklad heller. Brodern/systern lyser upp över gåvan. Nu mår vi litet bättre fast inte helt bra. Någon dag senare behöver vi köpa mjölk och kaffe. ”Shampo-balsam!” hör vi från brodern/systern som sitter direkt på den kokande asfalten. Det var då som ...!! Igen!! och man är väl inte gjord av pengar heller. Fast även en tiggare måste få tvätta håret, resonerar vi med oss själva. En flaska för 10 kr på extrapris och nu har vi spenderat, så vi riskerar att få gå från gård och grund. Bli fattiga tiggare vi också, eller vad tror ni?

1 300 miljarder kronor har svenskarna på banken. Sjukhusbibliotekarien har hörsel utan anmärkning. Det är därför radiorösten hörs så förunderligt klar och tydlig denna sommardag.

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev