Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Sofie Naredi: ”Jag har lösningen på vårdens personalproblem”

Du kan lugnt lägga ditt eget schema och inte bry dig om tre helger av fem, storhelger eller diffningar, utlovar Sofie Naredi. (3 kommentarer)

Publicerad: 1 oktober 2021, 08:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sofie Naredi, sjuksköterska på SOS Alarm, Stockholm.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån


Ämnen i artikeln:

Sofie Naredi

Efter ännu en sommar med personalbrist har jag funderat lite. Jag är glad att jag nu kan presentera lösningen på sjukvårdens personalproblem. Och det kan behövas, för regionerna har det tufft just nu. Många brottas med dåligt rykte, svårigheter att rekrytera personal och med att få dem som faktiskt finns att stanna kvar. De enda som tycks hitta personal till vården är bemanningsföretagen. 

Lösningen är att göra om systemet helt. Ta endast in bemanningspersonal till alla tjänster i hela sjukvården. Hyrsjuksköterskor, hyrläkare, hyrundersköterskor, hyrarbetsterapeuter. Följer vi den planen skulle vi inte längre ha någon personalbrist, eftersom bemanningsföretagen vill bemanna och regionerna helst vill skära ner. 

Läs mer: ”Oavsett vilket beslut jag fattade skulle det bli dåligt”

Eftersom kostnaderna för bemanningspersonal alltid verkar ”gå på en annan budget” helt separerad från sjukhusen och vårt solsystem, så kommer vi bara att ha gröna personalsiffror och kommer undan i princip gratis. Men det är inte slut där, det finns många fler fördelar: Regionerna behöver inte längre ha dåligt samvete för att de inte kan bjuda på julklapp, fredagsfika, sommarfest eller löneförhöjning, för allt sådant sköter bemanningsföretaget. För att inte tala om att vi slipper alla klagomål från den fasta personalen om att de inhyrda tjänar 40 procent mer men har samma arbetsuppgifter. 

Jag minns fortfarande julbordet från när jag var hyrsjuksköterska. Det var mat och underhållning i överflöd. På sjukhuset, däremot, fick man för en ”reducerad avgift” stressa till sjukhusets matsal på sin halvtimmesrast och stå i kö för en slokande jultallrik. Sedan hasta tillbaka till avdelningen, vilket gav generösa fem minuter till själva ätandet innan det var dags att fortsätta jobba. 

Andra fördelar för hyrsjuksköterskorna är schemaläggningen. Du kan lugnt lägga ditt eget schema och inte bry dig om tre helger av fem, storhelger, diffningar (fylla luckor i önskescheman), ta hänsyn till kollegan Annas tvättider, Gustavs hundvakt eller ditt dåliga samvete. Och börjar klockan närma sig tre en fredag eftermiddag och det saknas två sjuksköterskor till kvällspasset så är det inte ditt problem. Du slipper bli jagad av bemanningsassistenten, bli beordrad och tvingas ställa in helgplanerna: att äntligen få träffa barnen. Tur att det finns semester. Hoppsan, den drogs in.

Det finns dock ett par problem med den i övrigt perfekta planen. Som regionanställd sjuksköterska måste man ofta sitta i karantän något år innan man kan komma tillbaka till regionen via ett bemanningsföretag. Detta skulle kunna lösas genom att flera regioner inför detta system samtidigt och byter personal under ett års tid. Boende är företagen bra på, så det kommer att ordna sig.

Ett annat problem är att självaste SKR hävdar att egna arbetare skapar kontinuitet, vilket tydligen är en förutsättning för säker vård. Och att en stabil och varaktig bemanning ger bättre förutsättningar för en god arbetsmiljö och långsiktigt utvecklingsarbete. Men det kan vi säkert komma runt på något sätt, koppla in hr.

Sofie Naredi, sjuksköterska på SOS Alarm, Stockholm

Läs fler gästkrönikor 

Läs också: Så mycket kostade inhyrd personal – region för region 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2021-10-20

Sofies förslag är lika briljant som det är enkelt! Kommer själv ihåg för många år sen när jag, lite nervös, körde min första vecka som stafettläkare. Mot slutet av veckan utbrast jag till en ssk (som också var där som inhyrd): varför jobbar inte alla såhär!?!? Kontinuiteten sägs bli lidande. Jag har iofs sett hyrpersonal-VC med bättre struktur än ”vanliga” VC. Men även en sån sak som kontinuitet går ju att väga in i en mer individuell löneförhandling. Sist men inte minst, förutom att den anställde får mer betalt och mer frihet - så blir det mkt lättare för arbetsgivaren att bli kvitt en anställd som inte håller måttet. 

Anonym Allmänläkare

 

2021-10-07

Heja. Det helt obegripliga är att det sällan görs analyser eller fattas beslut som rör VARFÖR sjuksköterskor inte går att rekrytera till regionerna eller väljer att sluta. Ett förlegat system gällande löner, arbetsmiljö och att regionerna tycks missa att tillvarata eventuella specialiseringar och erbjuda relevant karriärutveckling kanske kan vara en liten hint. 

Sara Annebäck 

 

2021-10-01

Tack! Det här är ju lösningen på så många problem. All heder till dig som kommit på detta. Nu behöver det bara verkställas. Borde väl hinnas med till årsskiftet. 

Blackmetalnurse

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sofie Naredi

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Sofie Naredi

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev