Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

LCHF med Robinson Crusoe?

Publicerad: 4 november 2012, 19:03

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Frukost

Russinklasar

Robinson Crusoe plockar 200 stycken stora druvklasar till vinterföda. Klasarna hänger han upp i träden och torkar till russin i solen. Smakar alldeles förträffligt tycker Robinson.

Middag

Ett stycke get eller sköldpadda – rostat för Robinson saknar ett kärl att koka eller steka i. När han under flera dagar ligger svårt sjuk i frossa kan han heller inte koka getkött, så att han får buljong att dricka. När han är frisk och nyter växlar han om med någon läcker duva i mathållningen.

Kvällsmat

Två eller tre sköldpaddsägg – anrättade förstås.

Jo, han finner även citroner, meloner och annat att blanda upp kosten med.

Färskt vatten finns på ön och frossan kurerar han på brasilianskt vis med tobak som får dra i rom. Robinson har vissa svårigheter med att anpassa doseringen bara, men det reder upp sig till slut.

Snart kommer Fredag - men det vet inte Robinson än fast det vet vi - och jag fortsätter lyssna på Torsten Wahlund som levandegör den gamla klassikern "The life and strange surprizing Adventures of Robinson Crusoe". Om det finns någon därute som ännu inte har läst Daniel Defoe´s berättelse från 1719 ...?

Arma människobarn, säger sjukhusbibliotekarien och ber en bön för eder.

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev