Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Livet och döden i hemtjänsten

Publicerad: 21 mars 2013, 15:40

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Äsch, tecknade serier är väl inget fnyser en del. Serier – då ska det vara tecknad japansk manga, engelskt TV-mys som Downton Abbey eller Morden i Midsomer och möjligen passar Kalle Anka glin i alla åldrar.

Nej, nu drar vi en resolut kautshuk över fördomarna och möter personal, vårdtagare och anhöriga i hemtjänsten! Får svar på vad man gör om man är gammal och heter Ingmar och det är värmebölja och det kliar infernaliskt över hela kroppen rifs rafs ... Man tappar förståndet, slänger ut alla paketen med färdigmat genom fönstret, gör slut med sin hemtjänst whamboombang! och överdoserar Daktacort! Sedan då – leva eller dö? Ingmar gör sitt val. Hans och alla andras öden runt S:t Bodils Hemtjänst kan vi uppleva  i  "De anhöriga", en bok med åtta tecknade noveller av Pelle Forshed.

Hemtjänstbiträdet Pelle anklagas för att ha orsakat en vårdtagares död. Sonen Åke har monterat en övervakningskamera i sin gamla mammas bostad, men allt är inte vad det synes vara ser vi klart och tydligt. Åke vill nu komma bort från sig själv och tillvaron inklusive snöslasket och bokar in sig på en swingersresa till Maspalomas med sin Liselotte. "De anhöriga" är smaklig socialrealism i serieform och en sak är säker: Whole Lotta Shakin´ Goin´ On i S:t Bodils Hemtjänst!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev